Βατικανό: Η άγρια ομορφιά του πλανήτη στην επιβλητική Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Published on: 10 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 804

Tags:

«Φωτίστε το κοινό μας σπίτι», μια εκθαμβωτική προβολή στην περίφημη πρόσοψη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπαθούν να καταλήξουν σε μια ιστορική συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι, το light show, με τίτλο «Fiat Lux»: Φωτίζοντας το κοινό μας σπίτι, περνούσε το μήνυμα της καθολικής εκκλησίας για τον πλανήτη στο πιο εμβληματικό της κτίριο.

Εικόνες από όμορφα τοπία του πλανήτη, λιοντάρια, πεταλούδες και σπάνια ζώα εναλλάσσονταν με σκηνές της μόλυνσης του πλανήτη. Μεταξύ των εντυπωσιακών εικόνων που συνέθεσαν το επιβλητικό πρότζεκτ ήταν και φωτογραφίες των διάσημων φωτογράφων του National Geographic και των Sebastiao Salgado και Steve McCurry.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το σόου που κράτησε σχεδόν μια ώρα και που αντί για μουσική, συνόδευαν ήχοι του δάσους και οι κραυγές των ζώων.

Η πρωτοβουλία, που υποστηρίχθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, είχε ως στόχο να υπογραμμίσει την ώθηση της Καθολικής Εκκλησίας για την προστασία του περιβάλλοντος και ήταν αφιερωμένη στην άγρια ζωή και ομορφιά του πλανήτη.

Πηγή: newsbomb.gr

Comments are closed.