Βανδαλισμοί στο Καθολικο Νεκροταφείο των Χανίων

Published on: 3 Νοεμβρίου 2017

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 460

Tags:

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μνήμη όλων των κεκοιμημένων πιστών για την Καθολική Εκκλησία, στο κοιμητήριο της καθολικής ενορίας Χανίων, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τα τρισάγια στους τάφους. Από νωρίς κατέφθασαν πολλοί πιστοί, απόγονοι παλαιών καθολικών οικογενειών των Χανίων, και καθολικοί που προέρχονται από άλλες χώρες και ζουν μόνιμα στην πόλη, για να εναποθέσουν λουλούδια και αναμμένα κεράκια στα μνήματα των αγαπημένων τους.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αντίκρισαν ένα θέαμα που προκάλεσε θλίψη αλλά και οργή σε όλους. Οι άγνωστοι -σε εμάς, τουλάχιστον- βάνδαλοι που επισκέπτονται κάθε τόσο τον ιερό χώρο για να ασεβήσουν εντός αυτού, συνεχίζουν ανεμπόδιστοι την καταστροφική τους δραστηριότητα όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, παρά τις διαμαρτυρίες των ιερέων προς τους αρμοδίους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το «Φράγκικο Νεκροταφείο» των Χανίων έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το Ελληνικό Κράτος, διότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κοιμητηριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμου του 19ου αιώνα και μνημείο της νεότερης ιστορίας της Κρήτης.

Από τα Γραφεία της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης

Comments are closed.