Το παζάρι αγάπης και ανθρωπιάς της Κάριτας Σύρου

Published on: 19 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1177

Tags: ,

Η αδυναμία κάλυψης των αυξημένων βιοποριστικών αναγκών σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και την άσβεστη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για προσφορά και στήριξη των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, συνέβαλε και φέτος στην επιτυχημένη διεξαγωγή του ετήσιου παζαριού της Κάριτας Σύρου, η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό έργο της.

Το παζάρι πραγματοποιείται στους χώρους της Καθολικής Επισκοπής στην Ερμούπολη, απέναντι από το Νοσοκομείο Σύρου και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές είδη ένδυσης και ρουχισμού, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, υαλικά, ποικίλα δώρα καθώς και χειροποίητα λευκά είδη από τις εθελόντριες της Οργάνωσης.

bazaar

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος κάθε χρόνο αγκαλιάζει το παζάρι από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, υποδηλώνει το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διαπνέει την κοινωνία της Σύρου, σε μία εποχή όπου η ύπαρξη Καλών Σαμαρειτών είναι επιτακτική. Ωστόσο, η ικανοποιητική αγοραστική κίνηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι οποίες αποτελούν πλέον το ζητούμενο για κάθε αγορά, ακόμα και για είδη πρώτης ανάγκης.

Παζάρι – θεσμός

“Το ετήσιο παζάρι της Κάριτας Σύρου έχει γίνει πλέον θεσμός” δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η Ταμίας της οργάνωσης Γιούλα Βουτσίνου. “Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας, καθώς γνωρίζει τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά, καθιστώντας δε γνωστό ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής, το 2014 διοργανώθηκε και δεύτερο παζάρι, κοντά στις ημέρες των εορτών. Εξηγεί μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια, το παζάρι έχει αποκτήσει τακτικούς επισκέπτες, που κάνουν τις αγορές τους όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση της Κάριτας, αλλά για προσωπική χρήση. “Τα πρώτα χρόνια, ο ρουχισμός επιλεγόταν κυρίως από αλλοδαπούς. Τώρα, όλοι αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει και τους ντόπιους προς αυτή την κατεύθυνση”, δηλώνει ενώ διευκρινίζει ότι όλα τα ρούχα που διατίθενται προς πώληση είναι αρίστης ποιότητας και έχουν επιλεχθεί με αμέριστη προσοχή και επιμέλεια από τους εθελοντές, οι οποίοι εργάζονταν επί έναν ολόκληρο μήνα για το στήσιμο του παζαριού.

Σημειώνεται ότι το Παζάρι συνεχίζεται το Σάββατο 21 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 18:30, εκτός από την Κυριακή, όπου θα λειτουργήσει από τη 13:00 έως τις 18:30.

bazaar3

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.