Το μήνυμα των Χριστουγέννων… από παιδικές  φωνές!

Published on: 4 Ιανουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 577

Tags: , ,

«Ήρθαμε να συναντήσουμε τον Ιησού στη Φάτνη και σεις μας εμποδίζετε… Κάνετε στην άκρη, αφήστε μας  να τον δούμε…

Εσείς κυρία, με τις φανταχτερές και όμορφες τσάντες με τα δώρα, που γυρίζετε φορτωμένη από τα μαγαζιά, σταθείτε λίγο… Και εσύ που πουλάς όμορφα στολίδια και φωτάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας… κάντε στην άκρη, μας εμποδίζετε…

Δε βλέπετε τους βοσκούς που προσκυνούν; Τους ειδοποίησε ο άγγελος για το σπουδαίο γεγονός!   Ένα βρέφος γεννήθηκε στη φάτνη, γιατί δεν υπήρχε θέση γι΄ αυτό  στο πανδοχείο…

Ο ξενοδόχος, όταν ο Ιωσήφ και η Μαρία του ζήτησαν δωμάτιο τους είπε ότι δεν είχε άλλο άδειο δωμάτιο… και έχασε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ιησού!

Το ίδιο κάνουμε και μεις σήμερα… δεν έχουμε χώρο στη ζωή μας για Σένα…

Μείνε μακριά από τη γιορτή  μας  και τα «Χριστούγεννά» μας Κύριε…

Αγαπητοί μας γονείς…

Εσείς πώς νιώσατε αυτά τα Χριστούγεννα; Συναντήσατε τον Ιησού; Είχατε Χριστούγεννα με τον Ιησού;

Στη ζωή μας, όταν αυτή  είναι πάντα γεμάτη με κάτι άλλο, χάνουμε την ουσία, χάνουμε την ίδια τη ζωή που είναι ο Ιησούς Χριστός… Ήρθε στον κόσμο και ο κόσμος δεν τον δέχτηκε. Γεννήθηκε στη φάτνη για να μας σώσει… εμένα, εσένα, όλους, για να μας βγάλει από το σκοτάδι και να μας φέρει στο Φως!»

Το μήνυμα των Χριστουγέννων μέσα από τη ζεστή φωνή της Μελίνας, της Αγνής  και της Αιμιλίας,  τη γλυκιά και τρυφερή παρουσία  της Φανής και του Φραγκίσκου, της Γεωργίας, του Γιάννη, της Γκαμπριέλλας, της Μαρίας, της Ειρήνης και της Δήμητρας και το χαμόγελο  του Θωμά  και της Αντωνίας, απαιτητικό και ισχυρό  έφτασε στ’ αυτιά όλων μας και, ελπίζουμε, μπήκε και στην καρδιά μας… Χριστούγεννα με το Χριστό και όχι  μακριά απ΄Αυτόν, με την αγάπη και την προσφορά και όχι με την κατανάλωση, με το αληθινό Φως και όχι με τα «φωτάκια» τα πολύχρωμα…

Αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου 2019, στη  Χριστουγεννιάτικη Γιορτή  των παιδιών – που συμμετέχουν στην κατήχηση στα δύο κατηχητικά κέντρα – στο ναό της Αμιάντου Συλλήψεως και στην ενοριακή αίθουσα της Βάρης.

Στο πρώτο μέρος της γιορτής, τα παιδιά με τους γονείς τους, ο επίσκοπος, οι εφημέριοι και οι κατηχητές, απευθύναμε την προσευχή μας στο Θείο Βρέφος  Ιησού, ζητώντας του όπως οι βοσκοί να αγρυπνούμε για να διακρίνουμε την παρουσία Του στη ζωή μας. Προσευχηθήκαμε να μας κρατά πιστούς στην κατήχηση του Σαββάτου και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, για να ακούμε  και να μελετούμε το Λόγο Του, και να αυξάνει μέσα μας τη φλόγα της πίστης. Τον ευχαριστήσαμε για τα δώρα της Ειρήνης, της Χαράς και της Αγάπης, πολύτιμα δώρα που η δική Του παρουσία  φέρνει στη ζωή μας…

Οι ζεστές και τρυφερές φωνές των παιδιών της χορωδίας των κατηχητικών κέντρων, με την ιδιαίτερη φροντίδα στη διδασκαλία  του μαέστρου κ.Νίκου Ρούσσου, φωνές αγγελικές, και γλυκές, έψαλλαν τους χριστουγεννιάτικους ύμνους αλλά και τα κάλαντα για την καλή χρονιά, όταν ο Άγιος Βασίλης μοίρασε τα δώρα του και βέβαια την Αγιοβασιλιάτικη πίτα με το τυχερό «φλουρί».

Ο Επίσκοπός μας Σεβασμιότατος Πέτρος, στο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους να έχουμε πάντα στη ζωή μας  χώρο για τον Ιησού, να χαιρόμαστε και να δοξολογούμε τον Κύριο για τα δώρα του.

Όλα τα παιδιά πήραν δώρα  και  λιχουδιές  που η Καθολική Επισκοπή φρόντισε γι΄αυτά, αλλά και «δώρα- έκπληξη» που πρόσφερε η επιχείρηση  PRINTEZIS STORE, την οποία θερμά ευχαριστούμε!

Και του χρόνου…

Δ.Ρ
Κατηχήτρια

Comments are closed.