Τιμή και Ευχαριστίες στις Αδελφές του Ελέους

Published on: 29 Σεπτεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 936

Tags: ,

Τον Ιδρυτή της μοναχικής τους κοινότητας Αγ.Βικέντιο Ντε Πωλ γιόρτασαν οι Αδελφές του Ελέους τη Δευτέρα 28/9 στο παρεκκλήσιο της μονής, η οποία βρίσκεται στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος», επί της οδού Καλομενοπούλου, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Επίσκοπό μας Σεβ/τατο π.Πέτρο Στεφάνου και συλλειτουργούντες ιερείς, ηλικιωμένοι που διαβιούν στο ίδρυμα, εργαζόμενοι και άλλοι πιστοί, συμπροσευχήθηκαν μαζί με τις αδελφές ευχαριστώντας και δοξολογώντας το Θεό αλλά και τιμώντας τον Άγιο Ιδρυτή τους.

Στη ζωή και το έργο του Αγ.Βικεντίου αναφέρθηκε ο Σεβ/τατος π.Πέτρος, ο οποίος Άγιος Βικέντιος μαζί με την Αγ.Λουίζα Ντε Μαριγιάκ, είναι οι ιδρυτές και των Πατέρων Λαζαριστών, ιεραποστόλων της αγάπης του Χριστού για τον κόσμο.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη ζωή του Αγ.Βικεντίου αλλά και της Αγ.Λουίζας, και εν γένει των μοναχών αυτών, είναι το ολοκληρωτικό δόσιμο αγάπης για το φτωχό συνάνθρωπο. Μιας αγάπης χριστιανικής. Και χριστιανική αγάπη είναι η αγάπη προς το Θεό που εκφράζεται με την αγάπη προς τον πλησίον, ώστε, δεν μπορείς να αγαπάς το Θεό δίχως τον πλησίον. Αλλά ούτε και τον πλησίον δίχως να έχεις βιώσει την αγάπη προς το Θεό. Το ένα απαιτεί το άλλο. Το ένα στηρίζει το άλλο.

Αυτή την αγάπη προς το Θεό και προς τον πλησίον μαρτυρούν οι Αδελφές του Ελέους με την πολύμορφη προσφορά τους μέσα στην τοπική μας Εκκλησία, μέσα στη Σύρο.

Ακολούθως μετά τη θεία λειτουργία, οι αδελφές προσέφεραν στους πιστούς κέρασμα, στον όμορφο προαύλιο χώρο της μονής και του Ησυχαστηρίου, δίπλα στη θάλασσα.

ΥΜΝΟΣ

1. Υμνείστε τον Βικέντιο, τον Άγιο Ιερέα,
Τον παραστάτη των φτωχών και των αναγκεμένων

2. Σαν γνήσιος μαθητής Ιησού, του ταπεινού υπηρέτη,
Σκύβει μπροστά στον άρρωστο και στο δυστυχισμένο

3. Τα μάτια του ήταν φτωχά, αλλά η καρδιά μεγάλη
Γι αυτό ως συνεργάτες του, πλούσιους αναζητάει.

4. Για τους αρρώστους αδελφές, για τα φτωχά πατέρες
Αδέλφια με πλατιά καρδιά, για κάθε πονεμένο.

5. Αλλά και κάθε Χριστιανό με θέρμη τον καλούσε,
Να δει τον ίδιο το Χριστό σ’ εκείνους που πονούνε,

6. Δόξα να έχεις Κύριε, για το μεγάλο δώρο,
Που έσπειρες μες την καρδιά του ταπεινού σου δούλου.

7. Σπείρε και τώρα Κύριε, το θείο σου το δώρο,
Νέους εργάτες κάλεσε, μάρτυρες της αγάπης.

Σπεράντζα Π.Δουράτσου

Comments are closed.