Θεατρικό Δρώμενο “Κοκομπλόκο Πακόμπλι – Μυστική συνταγή για μια χαρούμενη πολιτεία”

Published on: 2 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 847

Tags: ,

Ανακοινώνουμε ότι η παράσταση της Δημιουργικής Σκηνής 8-16 «κοκομπλόκο πακόμπλι» θα γίνει ΜΟΝΟ στις 28 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., στην Ενοριακή Αίθουσα της Βάρης.

Θα είναι μια παράσταση …ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ !!! γι’ αυτό σας περιμένουμε για να βιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την εορταστική στιγμή. Η Δημιουργική Σκηνή είναι μια προσφορά του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κι έτσι το «κοκομπλόκο πακόμπλι» έχει ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 28/12, 6 μ.μ., Ενοριακή αίθουσα Βάρης

Ευχαριστούμε την Καθολική Επισκοπή για την καλή της πρόθεση να μας διαθέσει και την αίθουσα του Αγ. Σεβαστιανού κι ελπίζουμε να κάνουμε εκεί μια επόμενη παράστασή μας.Η υπόθεση του έργου: Αυτή η πολιτεία κάποτε ζούσε ευτυχισμένη. Όταν έχασε τα πάντα, οι κάτοικοι βρήκαν τρόπο να της ξαναδώσουν τα χρώματά της…

Μετά από μια πορεία τριών μηνών, 60 περίπου παιδιά, χωρισμένα σε δύο ομάδες εργαστηρίων, δημιούργησαν την ιστορία που θέλουν να πουν και κατόπιν την μετέτρεψαν σε θεατρικό δρώμενο, συμμετέχοντας σε κάθε πτυχή της σκηνικής παρουσίασης: τη σύλληψη της ιδέας, την μετατροπή της σε κείμενο, τη σκηνοθετική και ενδυματολογική γραμμή. Επίσης, ανέλαβαν την έμπνευση και την κατασκευή των σκηνικών, καθώς και την κατασκευή μικροαντικειμένων σχετικά με το έργο που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό μπαζάρ την ημέρα της παράστασης.

Τα εργαστήρια είναι μια δωρεάν προσφορά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης προς τα παιδιά.

Δημιουργική Σκηνή 8-16, Χριστούγεννα 2015
Εργαστήρια δρώμενων και κατασκευών για παιδιά 8-16 χρόνων
Παραγωγή: Εν.Το.Πο.Συρο
Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, Τμήμα Πολιτισμού.

KOKOBLOKO_NEW

Comments are closed.