Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Εφημερίων Ενορίας Μεταστάσεως της Θεοτόκου στον Πάγο

Published on: 19 Ιουλίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1088

Tags: , ,

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι ενορίτες της Μεταστάσεως της Παναγίας στον Πάγο, αποχαιρέτησαν τον επί 37 ολόκληρα χρόνια εφημέριό τους π.Ιωσήφ Παλαιολόγο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ/τατος Επίσκοπος μας π. Πέτρος Στεφάνου την Κυριακή το απόγευμα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τον νέο εφημέριο π. Πέτρο Πρίντεζη μαζί με τον υπεφημέριο π. Κλαούντιο.

Κατά την έναρξη της Θείας Λειτουργίας ο αποχωρών εφημέριος ανάγνωσε το διοριστήριο του Επισκόπου για τον νέο εφημέριο π.Πέτρο και η τελετή συνεχίστηκε κανονικά.

Στην ομιλία του και επεξηγώντας τα κείμενα της Αγίας Γραφής ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάγκη ο χριστιανός να έχει ανοικτά τα αυτιά της καρδιάς του για να ακούει τα μηνύματα και το λόγο του Θεού ο οποίος με διάφορους τρόπους μιλάει στον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή.

Την τελετή εμπλούτισε μουσικά η κ. Ελπίδα Ρηγούτσου στο αρμόνιο ενώ ενορίτες διάβασαν τα αναγνώσματα.

Λίγο πριν το τέλος της τελετής μέλος του ενοριακού συμβουλίου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον π. Ιωσήφ Παλαιολόγο για όσα πρόσφερε στην ενορία του Πάγου, μαζί με ένα αναμνηστικό, ενώ υποδέχτηκε επίσης με ένα αναμνηστικό τους δύο νέους εφημερίους, υποσχόμενος το ενοριακό συμβούλιο και οι ενορίτες να είναι πάντα στο πλευρό τους.

Στο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο λόγο του ο π. Ιωσήφ Παλαιολόγος με την ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει και το μεστό λόγο του, δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη απ όσους πίκρανε όλα αυτά τα χρόνια με την συμπεριφορά του ή τα λόγια του «ακόμα και όσους απομάκρυνα» όπως είπε «από την εκκλησία ή τους σκανδάλισα», κρατώντας μέσα στην καρδιά του όλες εκείνες τις όμορφες ενοριακές στιγμές που έζησε κοντά στους κατοίκους του Πάγου, όλα όσα μοιράστηκε μαζί τους τα 37 χρόνια που έμεινε εκεί, υποσχόμενος να τους έχει πάντα στην καρδιά του και στην προσευχή του.

Τέλος, λίγο πριν προσφερθεί ένα μικρό κέρασμα στους παρευρισκόμενους, ο π.Ιωσήφ αποχαιρέτησε δια ασπασμού, έναν προς έναν όλους τους ενορίτες που τον τίμησαν στην τελευταία αυτή Θεία Λειτουργία στην ενορία τους.

Σ.Δ.

Comments are closed.