Τελετή λήξης της Κατηχητικής Περιόδου 2016-17

Published on: 16 Μαΐου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1449

Tags: , , ,

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ολοκληρώθηκε η φετινή κατηχητική περίοδος για τα παιδιά 6-12 χρόνων,  που κατηχούνται στα κατηχητικά κέντρα του Αγίου Παύλου στην Ποσειδωνία και του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη.

Στην τελευταία  αυτή συνάντηση, που ετοιμάστηκε με αγάπη και φροντίδα από τους κατηχητές, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν  με λόγια ευχαριστίας για τη χάρη που τους δόθηκε να γνωρίσουν λίγο περισσότερο «…το Θεό Πατέρα, το Γιό του τον Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα…».

Στη διάρκεια του έτους, ο καθένας από μας, ανακάλυψε κάτι καινούργιο, όμορφο και σημαντικό για τη ζωή του… Τα παιδιά έμαθαν λίγο περισσότερο να σκέπτονται και να ζουν χριστιανικά. Οι κατηχητές,  στην  προσπάθειά τους να ανταποκριθούν την αποστολή που τους ανατέθηκε, αναζήτησαν πρόσφορα μέσα για να μεταδώσουν  το Λόγο του Θεού. Τέλος, οι γονείς, αρκετοί από τους οποίους ήταν παρόντες σ’ αυτή την τελευταία συνάντηση, χάρηκαν τους μικρούς «μάρτυρες» της αγάπης του Θεού, που με τον αυθορμητισμό τους, τις «σοφές» απαντήσεις τους  και την  παιδική και ανέμελη  εκφραστικότητά τους, πάντοτε μας εκπλήσσουν ευχάριστα!

Και  όπως συνηθίζεται πια, οι έφηβοι της ΕΚΝΕ  ήρθαν κοντά μας για να υποδεχτούν στη δική τους ομάδα τα παιδιά που τελείωσαν τον πρώτο κύκλο της χριστιανικής μύησης… ΄Ηταν  μια ζεστή συνάντηση, που  γεννά χαρά και ελπίδα σε όλους μας… Το αναμμένο κερί, σύμβολο του Αναστημένου Ιησού, που κάθε παιδί πήρε μαζί του,  μακάρι να φωτίζει την καρδιά και τη ζωή όλων, για να είμαστε με τη σειρά μας το φως του κόσμου!

Στη συνέχεια, με χαρούμενη διάθεση και πολλά χειροκροτήματα, επιβραβεύτηκαν με έναν αναμνηστικό έπαινο,  όσα παιδιά είχαν  μέχρι τρεις απουσίες στη διάρκεια της χρονιάς.

 Όλα τα παιδιά πήραν ως δώρο ένα πολύ όμορφο βιβλίο,  που θα συνοδέψει δημιουργικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές και βέβαια απόλαυσαν ένα νόστιμο  παγωτό, για να κλείσει  χαρούμενα  και «δροσερά» η κατηχητική  χρονιά.

Και… επειδή  «ο Θεός δεν κάνει διακοπές», ας είναι για όλους μας  το καλοκαίρι κατάλληλος καιρός,  για περισσότερη επαφή με τον Ιησού, ιδιαίτερα στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία!

Καλό καλοκαίρι!

Δέσποινα Ρούσσου
Κατηχήτρια

Comments are closed.