Τελετή έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς στα Κατηχητικά Κέντρα της Σύρου

Published on: 30 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 690

Tags: ,

Σαν μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, τα δυο  κατηχητικά κέντρα υποδέχτηκαν το Σάββατο το πρωί, 29 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά όλων των ενοριών  της Σύρου που κατηχούνται.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια όμορφη τελετή, στηριγμένη  στο Λόγο του Θεού, που σήμερα απευθύνθηκε σε μας μέσα από τα λόγια της παραβολής του σπορέα. Με ιδιαίτερη φροντίδα οι κατηχητές και των δυο κατηχητικών κέντρων προετοίμασαν  και συμμετείχαν στην τελετή, για να γίνει, όσο περισσότερο είναι δυνατό, κατανοητό από όλους πως η πορεία πίστης που κι αυτή τη χρονιά ξεκινάμε, μοναδικό σκοπό έχει να καλλιεργήσει το έδαφος της καρδιάς μας, ώστε έτοιμο να δεχτεί  το Λόγο! Το Άγιο Πνεύμα, που επικαλούμαστε, θα βοηθήσει να διακρίνουμε τα σημεία της παρουσίας του στη ζωή μας για να επιλέγουμε να κάνουμε το καλό, να αγαπάμε όπως ο Θεός αγαπά, να είμαστε μάρτυρες της καλοσύνης Του, να φωτιζόμαστε από τη σύνεση ώστε με κουράγιο να εκδηλώνουμε την πίστη μας χωρίς ντροπή, να ανακαλύπτουμε το καλό που κρύβει η καρδιά αυτών που συναναστρεφόμαστε, να ζούμε ελεύθερα και χαρούμενα αντλώντας από την πηγή κάθε καλού, που είναι ο Θεός Πατέρας μας!

Στο κατηχητικό Κέντρο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Ποσειδωνία τέλεσε τον αγιασμό και συμμετείχε στην τελετή ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Πέτρος Στεφάνου, ενώ στο κατηχητικό Κέντρο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στην Ερμούπολη, συμπροσευχήθηκε ο Βικάριος π.Αντώνιος Βουτσίνος.

Τα κατηχητικά κέντρα μοιάζουν με… δέντρα…

Το δέντρο του Κ.Κ.της Ποσειδωνίας φιλοξενεί στα κλαδιά του τα μικρά πουλιά (παιδιά του κατηχητικού) που ξεκουράζονται πάνω τους και γεύονται τους καρπούς τους…

Στο δέντρο του Κ.Κ.της Ερμούπολης, τα παιδιά που κάθε Σάββατο συγκεντρώνονται, είναι τα πράσινα δροσερά φύλλα που τρέφονται από τους χυμούς της ρίζας και του κορμού, που είναι ο Ιησούς και ο λόγος Του! Θα ποτίζεται κάθε Σάββατο το δέντρο, με μια φράση από το ευαγγέλιο της Κυριακής, για να είναι πάντα ζωντανά τα φύλλα του!

Αυτές τις δυο εικόνες, των δέντρων, παράστησαν τα  παιδιά, κολλώντας πουλάκια και φύλλα στα δέντρα τους, που θα συντροφεύουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς τις συναντήσεις τους.

Τέλος, οι κατηχητές παρέλαβαν ένα αρχικό γράμμα από ένα κρυπτόλεξο, για να εργαστούν με την ομάδα τους και που στο τέλος της κατηχητικής περιόδου θα  αποκαλυφθεί!

Με ένα γλυκό-γλυκό κερασματάκι και πολλές ευχές ξεκινάμε!

Καλή κατηχητική χρονιά!
Οι εφημέριοι και οι κατηχητές!

Comments are closed.