Τα παιδιά του Κατηχητικού Κέντρου “Άγιος Γεώργιος”, στο λόφο της ΄Ανω Σύρου

Published on: 14 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 236

Tags: ,

Η τελευταία κατηχητική συνάντηση της χρονιάς, των παιδιών του Κατηχητικού Κέντρου «Άγιος Γεώργιος», το προηγούμενο Σάββατο,  πραγματοποιήθηκε στο λόφο της Άνω Σύρου.

Οι μικροί μας φίλοι χάρηκαν έναν όμορφο περίπατο στα δρομάκια που οδηγούν στο  ιστορικό μοναστήρι των  πατέρων Καπουκίνων και στο ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις, που θα εορτάσουμε την ερχόμενη Κυριακή, η μαρτυρία των αγαπητών πατέρων Καπουκίνων που ζουν στην Άνω Σύρο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική μας εκκλησία, ήταν «κατήχηση» για τα παιδιά.

Ο π.Στέφανος, ο π.Τζάκομο και ο π.Παολίνο μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη!

Πρώτα, επισκεφθήκαμε το ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου ο π.Παολίνο αναφέρθηκε στη ζωή και στο κάλεσμα του Αγίου Φραγκίσκου, και στη συνεχιζόμενη παρουσία του στη ζωή της Εκκλησίας μέσα από  το τάγμα των πατέρων Καπουκίνων που  ίδρυσε.

Ο π.Τζάκομο μας διηγήθηκε στιγμές από την ιεραποστολική του δράση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του.

Προσευχηθήκαμε ώστε ο Θεός Πατέρας να συνεχίσει να καλεί νέους και νέες να Τον ακολουθήσουν στην ιερατική και μοναχική ζωή, με γενναιοδωρία και ανοιχτή καρδιά!

Στο τέλος, ο ηγούμενος  της μονής π.Στέφανος μας υποδέχτηκε στον όμορφο και ολάνθιστο κήπο του μοναστηριού, απ` όπου θαυμάσαμε την όμορφη θέα της Ερμούπολης και  φωτογραφηθήκαμε…

«Να ξανάρθουμε…» ζήτησαν οι μικροί περιπατητές…

Ζήσαμε όμορφες και χαρούμενες στιγμές, με τις οποίες έκλεισε μια ακόμη κατηχητική περίοδος και που σίγουρα όλοι θα τις θυμόμαστε με αγάπη!

Ευχαριστούμε αγαπητοί μας πατέρες!

Οι κατηχητές και οι κατηχήτριες!

Comments are closed.