Τα παιδιά παίζουν και χαίρονται!

Published on: 17 Ιουλίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1384

Tags: ,

Μια ιδιαίτερη μέρα περάσαμε το Σάββατο 15 Ιουλίου, με τους μικρούς και καλούς μας φίλους, που η τοπική Εκκλησία μας έχει εμπιστευτεί για να κατηχούμε… τα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων του Αγίου Παύλου και του Αγίου Γεωργίου, που τελείωσαν την Δ΄ και την Ε΄ τάξη του Δημοτικού. Η προσπάθεια που καταβάλλουν όλο το χρόνο, οι γονείς τους και τα ίδια, για να εντάξουν στο φορτωμένο σαββατιάτικο πρόγραμμα το δίωρο της κατήχησης, είναι αξιέπαινη. Γι’αυτό τους αξίζει να χαρούν και να διασκεδάσουν με ιδιαίτερο τρόπο, αφού στη διάρκεια της κατηχητικής συνάντησης ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα !

Η δραστηριότητές μας ξεκίνησαν με μπάνιο στην παραλία, στο Κίνι και με κατασκευές στην άμμο! Δε μπορείτε να …φανταστείτε πού φτάνει η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών… πύργοι, γοργόνες, σήραγγες, ηφαίστεια, αγροί με δέντρα και λίμνες, χωριά ολόκληρα αλλά και τρυφερές καρδιές από κοριτσίστικα χεράκια… υπέροχα μα τόσο εφήμερα, όπως κάθε τι που χτίζεται στην άμμο! Ο π.Κλαούντιο που… επέβλεψε τις κατασκευές, έβαλε άριστα σε όλες!

Στη δροσερή αγκαλιά του κατασκηνωτικού κέντρου ΜΙΡΑΜΑΡ, των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολών, οι γνωστοί μας Φρερ, περάσαμε την υπόλοιπη μέρα μας. Είχαμε φαγάκι, φρούτο και γλυκάκι και δροσερό παγωτό! Κυρίως όμως είχαμε παιγνίδια, δημιουργικές κατασκευές, σπαζοκεφαλιές, αινίγματα και ανέκδοτα, μικρή πνευματική αναζήτηση που κλείσαμε στη «χρονοκάψουλα» για το μέλλον και μια όμορφη αφήγηση!

Πέρασαν να μας δουν οι εφημέριοί μας, ο γενικός βικάριος π.Αντώνης, ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστιανός που βρίσκεται στη Σύρο αυτές τις μέρες και βέβαια ο σεβασμιότατος Πέτρος, που… κατηύθυνε το παιγνίδι με τις «πατούσες» και κυρίως το σπάσιμο της «πινιάτας»…

Είχαμε και άλλα παιγνίδια να παίξουμε… δεν προφθάσαμε όμως !

Τα φυλάμε για «του χρόνου» !

Ο Θεός Πατέρας, που Τον επικαλεστήκαμε στην αρχή και στο τέλος της μέρας μας, μας κράτησε όλους γερούς…

Σε όσους βοήθησαν για όλα αυτά, λέμε «ευχαριστώ»!

Καλή αντάμωση!

Οι κατηχήτριες και οι βοηθοί κατηχήτριες!

Comments are closed.