Τα νέα της ΕΚΝΕ Σύρου και οι Ευχές της

Published on: 3 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 417

Tags: ,

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με όλα τα τμήματα της ΕΚΝΕ Σύρου να κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε κλίμα χαράς, αισιοδοξίας και πίστης για ένα καλύτερο αύριο, για ένα νέο και επιτυχημένο χρόνο σε όλα τα επίπεδα.

Στις ενοριακές αίθουσες, εμψυχωτές, ιερείς και παιδιά αντάλλαξαν δώρα, ευχές και θερμά μηνύματα πίστης για τις νέες μέρες που θα έρθουν, με την βεβαιότητα πως η εμπιστοσύνη μας στο Θεό, η χάρη του Αγίου Πνεύματος και η δύναμη της πίστης στον Κύριο, θα μας δείξει το δρόμο προς την αγάπη και την αλληλεγγύη για να νιώσουμε για ακόμη μια χρονιά, γεμάτοι, ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι!

Κλείνοντας την πόρτα του χρόνου που πέρασε και ανοίγοντας μια νέα στην καινούρια χρονιά, ελπίζουμε να μάθαμε από τα λάθη, να βρήκαμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, να καθοδηγήσαμε τα παιδιά και τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν ακόμη πιο κοντά στο δρόμο του Θεού, και στο θέλημά του και ευχόμαστε το 2019 να είναι πιο δημιουργικό, πιο επιτυχημένο και χαρούμενο για όλους!

Νέοι στόχοι τέθηκαν για το νέο χρόνο, που ήδη έλαβαν σάρκα και οστά μέσα από τη δράση της νεολαίας. Στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, η ΕΚΝΕ αποδέχθηκε την πρόσκληση τους να παρουσιάσουν οι νέοι μας το θεατρικό δρώμενο που είχε σκηνοθετηθεί για τη γιορτή της Φανερωμένης. Ήταν μεγάλη χαρά και με πολύ θετικά αποτελέσματα η θεατρική ομάδα της Νεολαίας, να μεταφέρει ξανά τα κοινωνικά της μηνύματα και να αλληλοεπιδράσει με άλλες ομάδες, στα πλαίσια συνεργασίας της Καθολικής Νεολαίας με άλλους θεσμούς της Εκκλησίας μας.

Τα έντεκα πηγάδια για ακόμη μια φορά, θίγοντας τις συνήθειες της σύγχρονης καθημερινότητας απέδειξαν ότι η πίστη ανοίγει νέους δρόμους, πιο δημιουργικούς, πιο ουσιαστικούς που αν τους ακολουθήσουμε θα βρούμε κάτι καλύτερο, πιο βαθύ, μια νέα εμπειρία που θα μας οδηγήσει να γίνουμε όλοι καλύτεροι!

Οι εμψυχωτές των τμημάτων σας εύχονται:

Τμήμα Βάρης

«Η νέα χρονιά να είναι για όλους μας γεμάτη από φως, ένα φως που θα φωτίσει όχι μονάχα νέα μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε νέες εμπειρίες, αλλά θα φωτίσει και τις ίδιες τις καρδιές μας. Είθε το φως Του να είναι ορατό στις ζωές όλων μας».

Τμήμα Λυκείου

«Από το τμήμα ΕΚΝΕ λυκείου σας ευχόμαστε καλή χρονιά, ευτυχισμένο το2019 με υγεία και αγάπη στις καρδιές σας. Ο Κύριος μας να σας χαρίσει φώτιση για να αντιμετωπίζετε με σοφία το μέλλον!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»

Τμήμα Πάγου

«Ευχόμαστε τη νέα χρονιά  να βρει ο Κύριος χώρο στις καρδιές μας. Να μας διδάξει με την επιλογή Του, πως ο πλούτος και η ευτυχία βρίσκεται στα ταπεινά πράγματα! Η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη και χαμόγελα!».

Τμήμα Ερμούπολης

«Σας ευχόμαστε το 2019 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες. Ο Θεός μας δίδαξε ότι η πραγματική ουσία βρίσκεται σε έναλόγο, σε έναχάδι, σε μια αγκαλιά, σε έναμοίρασμα, σε εάνβλέμμα, στην αγάπη που ξέρει να ενσαρκώνεται. Ελπίζουμε όλα αυτά να σας γεμίζουν τη νέα χρονιά!».

Καλή και Άγια Χρονιά σε όλους !!!

Η γραμματέας της ΕΚΝΕ,
Μαιρηλίνα Φρέρη

Comments are closed.