Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή η “Μύηση στην Προσευχή”

Published on: 22 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 324

Tags: ,

Σχεδόν βρισκόμενοι στη μέση του 3ου Κύκλου της Ποιμαντικής Δράσης «Μύηση στην Προσευχή» της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου οι συμμετέχοντες πιστοί, βιώσαμε άλλη μία μοναδική εμπειρία προσευχής με θέμα «Το νερό της ζωής» το οποίο είναι το επίκεντρο κάθε χριστιανού καθώς μιλάμε για το Μυστήριο του Βαπτίσματος.

Σε ένα διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για βραδινή προσευχή, με χαμηλό φωτισμό, κεριά και μουσική υπόκρουση, η προσευχή επικεντρώθηκε στην αναζήτηση του Θεού για τον καθένα από μας, ζητώντας Του να διδάξει την καρδιά μας που και πώς να Τον αναζητήσει, που και πώς να Τον βρει.

Μέσα από ατομική καθοδηγούμενη προσευχή προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τον τρόπο της δικής μας αναγέννησης  όπως μας ζητάει ο ίδιος ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη 3, 1-8 και στη συνομιλία που είχε με τον Νικόδημο όταν του λέει «αν κάποιος δεν γεννηθεί απ το νερό και το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη Βασιλεία του Θεού».

Με τη συμβολική πράξη που ήταν να χαράξουμε το σημείο του Σταυρού παίρνοντας ευλογημένο νερό από το Βαπτιστήριο  και να ανάψουμε ένα μικρό κερί από το φως της Πασχαλινής Λαμπάδας, ένδειξη ότι θέλουμε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος να καθαριστούμε απ ότι εμποδίζει την αναγέννησή μας ως παιδιά του Θεού, συμμετείχαμε ενεργά και σ αυτή τη «Μύηση στην Προσευχή».

Βασικός στόχος αυτής της ποιμαντικής δράσης της Επισκοπής μας, είναι να μάθουμε να προσευχόμαστε. Να προσευχόμαστε όχι μόνο με τις τυπικές προσευχές που μάθαμε στην παιδική μας ηλικία, αλλά να προσευχόμαστε στη σιωπή, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας, μαζί με την οικογένειά μας, σε ένα μικρό χώρο που μπορούμε να διαμορφώσουμε.

Προσεύχομαι θα πει συνομιλώ με το Θεό. Η προσευχή μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένας μονόλογος εκ μέρους μας, αλλά πρέπει να δίνουμε χρόνο να μας μιλήσει και Εκείνος. Να μάθουμε να ακούμε τη φωνή Του. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα στη σιωπή.

Τον επόμενο μήνα η τελετή της «Μύησης στην Προσευχή» θα πραγματοποιηθεί 20 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο γνωστό πλέον Ναό, της Παναγίας της Φανερωμένης.

Comments are closed.