Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Published on: 10 Ιανουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 686

Tags:

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ,
ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ,
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ,
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019

ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ερμούπολη 28 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Ο Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας
Ισίδωρος Γ. Σαλάχας                                      Μαρία-Λουΐζα Γ. Ρούσσου
ΤΑ ΜΕΛΗ
Μαρία Φ. Βουτσίνου, Μιχαήλ Α. Βουτσίνος, Λεονάρδος Ι. Παλαιολόγος, Νικόλαος Ι. Ρούσσος, Πέτρος Β. Ρούσσος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΩΡΑ 6 μ.μ.
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ
1 – Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου.
Πεπραγμένα της δράσης του κατά το έτος 2018. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2018 και Προϋπολογισμός έτους 2019.
Θα ακολουθήσει Θεατρικό Δρώμενο της Καθολικής Νεολαίας της Σύρου, με τίτλο: “H ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ”.

2.- Κοπή της Αηβασιλειάτικης πίτας του Συνδέσμου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1.- 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ – ΩΡΑ 1.30 μ.μ.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «Ο ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥ ΡΑΦΟΓΙΑΝΝΗ» – ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ
Αποκριάτικη Διασκέδαση για τα Μέλη και τους Φίλους του Συνδέσμου.

2.- ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με Εκπροσώπους Φορέων και Θεσμών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, με σκοπό τη στελέχωση του Συνδέσμου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

19 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΤΡΙΤΗ
1.- ΩΡΑ 5.30 μ.μ. – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΟΝ ΒΗΣΣΑ
Συμμετοχή των Μελών του Συνδέσμου στην Πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορα της Θεοτόκου – Προστάτη του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

2.- ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ
Με τη συνεργασία Ενορίας Βήσσα και Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

ΜΑΪΟΣ

1.- ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ
Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με Εκπροσώπους Φορέων και Θεσμών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, με σκοπό τη στελέχωση του Συνδέσμου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1.- ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συμμετοχή του Συνδέσμου στην οργάνωση της Εορτής της Παναγίας της Πονεμένης, στη Μονή των Πατέρων Ιησουϊτών, στα Τάλαντα.

2.- ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πολυήμερη εκδρομή για τα Μέλη και τους Φίλους του Συνδέσμου.

OΚΤΩΒΡΙΟΣ

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ
1.- ΩΡΑ 6 μ.μ. ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΟ
Μνημόσυνο για τα Μέλη του Συνδέσμου που έχουν αποβιώσει.

2.- ΩΡΑ 7 μ.μ. – ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ
Παρουσίαση ενδιαφέροντος θέματος, με διαλογική συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΣΥΡΙΑΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Καλούνται τα Μέλη μας να συμμετάσχουν στις Ιεροτελεστίες της Καθολικής Εκκλησίας στη Σύρο :

  • Του Δρόμου του Σταυρού στις 14 Απριλίου – Κυριακή, στην Άνω Σύρο (Εκκίνηση κάτω από το Δημοτικό Σχολείο).
  • Της Εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, στις 5 Μαΐου – Κυριακή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρος.
  • Της Εορτής της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου, στις 7 Ιουλίου – Κυριακή, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας – Ερμούπολη, με την επίσημη Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Σύνδεσμός μας με τη Σημαία του.
  • Της Εορτής της Παναγίας της Φανερωμένης, στις 24 Σεπτεμβρίου – Τρίτη, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης – Χρούσσα.
  • Της Εορτής της Παναγίας Μητέρας της Αγίας Ελπίδας – στις 10 Νοεμβρίου – Κυριακή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου – Άνω Σύρος.

Κατά τη διάρκεια του έτους προβλέπεται η οργάνωση από το Σύνδεσμο Προσκυνηματικών Ταξιδιών, εφόσον θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια των πλοίων κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου είμαστε, και για το έτος 2019, όπως και το 2018, οι Διοργανωτές των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων
«3ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” 2019», που θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, στις:
6 Απριλίου – Σάββατο, 29 Ιουνίου – Σάββατο, 19 Δευτέρα, 22 Πέμπτη και 25 Κυριακή – Αυγούστου και 28 Δεκεμβρίου – Σάββατο.

3 Οκτωβρίου – 28 Οκτωβρίου 2018 – Σύνοδος των Επισκόπων στη Ρώμη.
ΘΕΜΑ : « Οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της πίστης».
Συμμετείχε ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων, Σεβασμιότατος Πατέρας Πέτρος Στεφάνου-Επίσκοπος Σύρου και Θήρας και Απo-στολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης.
Σε συνέντευξή του, που καταχωρήθηκε στο 237/30-11-2018 Φύλλο της Εφημερίδας “ΚΑΘΟΛΙΚΗ”, ο Σεβασμιότατος απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα προς τους νέους της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα: “Η Εκκλησία μαζί με τους νέους, προχωρά ακολουθώντας το Χριστό ”
«Οι νέοι με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο, ανέδειξαν τη νεανική πλευρά της Εκκλησίας που σας βεβαιώνω πως υπάρχει, την πλευρά της Εκκλησίας που διαφέρει μεν από τα δικά μας δεδομένα, αλλά που χάρη στη ζωντάνια και τον δικό τους τρόπο να αντιμετωπίζουν τη ζωή, προσφέρουν ελπίδα, επειδή οι ίδιοι τολμούν με δύναμη να παλέψουν για το αύριο.
Το μήνυμα, λοιπόν, που θέλω να απευθύνω στην τοπική μας Εκκλησία, δεν είναι άλλο από αυτό που περιέχεται στην επιστολή που αποστείλαμε όλοι οι Συνοδικοί Πατέρες στους νέους όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, ανεξάρτητα από τα “πιστεύω” τους, και που είναι ένα κάλεσμα και προς τους νέους της Ελλάδος! Όλοι εμείς που πήραμε μέρος στη Σύνοδο, αισθανθήκαμε την ανάγκη να αποστείλουμε αυτή την επιστολή, ώστε να γνωρίσουν όλοι οι νέοι του κόσμου ότι η Εκκλησία τους θέλει κοντά της, ότι η Εκκλησία επιθυμεί πολύ να τους καταλάβει και να τους στηρίξει στις αναζητήσεις τους και στις ανάγκες τους. Και πρέπει πάλι να επαναλάβω πως οι νέοι είναι μέλη της Εκκλησίας, η Εκκλησία δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους νέους, όλοι μαζί είμαστε Εκκλησία και μόνο μέσα στην Εκκλησία του Χριστού ο νέος μπορεί να βρει πραγματικά αυτό που αναζητάει, αυτό που θα του δώσει πληρότητα, χαρά και ικανοποίηση που θα διαρκέσουν για όλη του τη ζωή.
Καλώ τους νέους όλης της Ελλάδος να τολμήσουν να εκφράσουν ανοιχτά τις σκέψεις τους, τις επιθυμίες τους. Είμαστε δίπλα σας αγαπητοί νέοι ως Εκκλησία, για να σας στηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο κοντά στο Χριστό, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε, που θα δώσει αληθινή χαρά, νόημα και ελπίδα στη ζωή σας!».

Το 2016 και 2017 είχαμε οργανώσει Φιλικές Βραδιές Συνάντησης, που τις ονομάσαμε «Βεγγέρες» και που κύριος στόχος τους ήταν η προσωπική επικοινωνία των Μελών του Συνδέσμου με τα Μέλη της Διοίκησής του, η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους και η δημιουργία ευχάριστης παρέας με την προσφορά από το Σύνδεσμο μικρών κερασμάτων. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, όμως, διαπίστωσε την ύπαρξη κάποιου κενού το 2018 στην επικοινωνία του με τα Μέλη και ως μια από τις αιτίες του κενού θεώρησε την έλλειψη αυτών των όμορφων Βραδιών των Φιλικών μας Συναντήσεων. Γι αυτό και το Συμβούλιο έκρινε απαραίτητο να ξαναοργανώσουμε το 2019, ανά Περιοχή, τις «Βεγγέρες» των Μελών του Συμβουλίου και Μελών του Συνδέσμου,με τους ή τις συζύγους των}.

Γραφείο Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου
Οδός Γεωργίου Παπανδρέου 15 – Ερμούπολη – 841 00 – ΣΥΡΟΣ
[Κτίριο Καθολικής Επισκοπής Σύρου]
Τηλέφωνο και Fax : 22810 – 77.065 / E-Mail: [email protected]

Comments are closed.