Β’ Σύναξη – Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής

Published on: 9 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 528

Tags: ,

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:30, η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του καθολικού Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ερμούπολης, ύστερα από πρόσκληση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών, στα πλαίσια της Β’ Σύναξης, θα παρουσιάσει στο θέατρο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών (Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια) το Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής “Αφιέρωμα στον Jo Ακεψιμά”, το οποίο είχε παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία πριν από ένα χρόνο στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Στο Ρεσιτάλ θα συμμετέχει ο ίδιος ο συνθέτης Jo Ακεψιμάς, πενταμελής ορχήστρα καθώς και η Παιδική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

www.facebook.com/events/820925804917753/

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: κα Μαρία Αλβέρτη 210 3624311

Εκ της χορωδίας 
Ευαγγελίστριας Ερμουπόλεως

Σύντομο βιογραφικό του κ. Ακεψιμά

Ο Τζο ΑΚΕΨΙΜΑΣ γεννήθηκε στην Αθήνα και στα 18 του χρόνια έφυγε για τη Γαλλία, όπου μένει μόνιμα. Σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία, μουσική και θεολογία της Λειτουργικής. Εδώ και 50 χρόνια ασχολείται με την εκκλησιαστική μουσική, το παιδικό τραγούδι και τις ενορχηστρώσεις. Οι ύμνοι του (πάνω από 1000), χρησιμοποιούνται σε όλες τις γαλλόφωνες χώρες, αλλά έχουν μεταφραστεί επίσης στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα αγγλικά, στα νορβηγικά και στα ελληνικά. Για την Ελλάδα έχει συνθέσει περίπου 70 ύμνους. Έχει εκδώσει περίπου 90 δίσκους. Επιμελείται με ιδιαίτερη φροντίδα τα κείμενα των ύμνων που συνθέτει και συνεργάζεται με κορυφαίους ποιητές. Είναι συχνά καλεσμένος σε πανεπιστήμια και σεμινάρια για να κάνει διαλέξεις με θέμα την ιστορία και την θεολογία της εκκλησιαστικής μουσικής.

Comments are closed.