Συνάντηση Νοεμβρίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 30 Οκτωβρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 244

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

ένας συνδυασμός παραγόντων με καθυστέρησαν από το να αρχίσουμε την λειτουργία του Σχολείου Οικογένειας, κανονικά το πρώτο Σάββατο τουΟκτωβρίου.
Αντ’ αυτού θα αρχίσουμε τον Νοέμβριο, το δεύτερο Σάββατο τού μήνα, δηλαδή 9/11ου. Στην πορεία θα δούμε, αν χρειαστεί να αναπληρώσουμε αυτήν την συνάντηση τού Οκτωβρίου.

Καθώς αναρωτιόμουν εσωτερικά, εδώ και αρκετούς μήνες ποιό, θα μπορούσε να είναι το κεντρικό θέμα τής εφετινής χρονιάς, άρχισε να αναδύεται μέσα μου με σαφήνεια ότι αυτό με το οποίο χρειαζόμαστε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά είναι το θέμα τής ΣΧΕΣΗΣ.

Υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις: Φιλικές, επαγγελματικές, οικογενειακές (Γονέων – παιδιών, σχέσεις παιδιών με τους παππούδες τους, σχέσεις ζευγαριού, σχέσεις αδελφών, σχέσεις συγγενών, κ.λπ.), σχέσεις πνευματικές, ερωτικές, εμπορικές, θεραπευτικές, σχέσεις ανάγκης, σχέσεις εξάρτησης, σχέσεις καταστροφικές, σχέσεις εξουσίας, σχέσεις εκμετάλλευσης, σχέσεις σεξουαλικές, σχέσεις εφήμερες, σχέσεις ζωής, σχέσεις κοινωνικές, και φυσικά υπάρχουν (φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο ) και σχέσεις πραγματικής αγάπης. Οι περισσότερες σχέσεις με εξαίρεση την τελευταία, είναι σχέσεις χρησιμοθηρικές. Απλά, χρησιμοποιούμε τούς ανθρώπους για να μάς δώσουν κάτι. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι με εμάς.

Αμφιβάλετε ;;;

Δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε το όποιο όφελος έχετε από οποιαδήποτε σχέση διατηρείτε στην ζωή σας και θα διαπιστώσετε αμέσως το αν και πόσο θα συνεχίζατε να διατηρείτε αυτή την σχέση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι σχέσεις μας δεν διατηρούνται, δεν έχουν διάρκεια. Όταν δεν έχουμε όφελος, απλά διαγράφουμε. Και φυσικά αυτή η διαγραφή επιφέρει πόνο και δυστυχία.

Στο θέμα ΣΧΕΣΗ λοιπόν θα εστιάσουμε εφέτος.

Ο χώρος συνάντησής μας θα είναι ο ίδιος, δηλαδή η αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως. και η ώρα συνάντησής μας 18.15.

Εξυπακούεται ότι φιλοδοξία μας και εφέτος αλλά και στο μέλλον είναι, η αδελφική συνεργασία μας με την αδελφή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να συνεχιστεί και αυτά που επιδιώκουμε για τις οικογένειες τού Νησιού, δηλαδή να κατακτούν συνεχώς την αρμονία, την ενότητα, την ειρήνη, την χαρά του “μαζί”, να είμαστε σε πορεία υλοποίησης και μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών Οικογενειών.

Παράκληση προς όλους είναι να ενημερώσετε και άλλες οικογένειες, ζευγάρια, ή άτομα για το Σχολείο Οικογένειας.

Οι ομάδες Ψυχοθεραπείας θα γίνουν κανονικά το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 στις κανονισμένες ώρες, όπως και την περσινή χρονιά.

Καλή συνάντηση λοιπόν στις 18.15 το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Ο Υπεύθυνος τού Σχολείου Οικογένειας
Μελέτιος Ζαχαρόπουλος
Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.