Συνάντηση με τους φοιτητές της ΕΚΝΕ Σύρου

Published on: 5 Ιανουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 725

Tags: ,

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου παλιοί και νέοι εμψυχωτές συναντήθηκαν με παλιότερα μέλη της Ε.Κ.Ν.Ε, τα οποία τώρα σπουδάζουν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας έχοντας πετάξει μακριά ώστε να βρουν το δρόμο τους, να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να σπουδάσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο και τον εαυτό τους. Σκοπός της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης συνάντησης των φοιτητών, είναι να επανενωθούν οι νέοι μεταξύ τους αλλά και με εκείνους που ήταν οι εμψυχωτές τους τα περασμένα χρόνια ώστε να διατηρείται ο σύνδεσμος φιλίας και αγάπης.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των φοιτητών, όπου παρευρέθηκαν και οι εμψυχωτές νεολαίας, καθώς και οι Αδελφές του Ελέους.

Σε ένα κλίμα ζεστασιάς και αγάπης, κάτω από τη σκέπη της Παναγίας και την ακρόαση του Λόγου του Θεού, συσφίχθηκαν οι σχέσεις των ενεργών μελών της Καθολικής Νεολαίας. Παλιότερες και νέες γενιές ενώθηκαν με ένα κοινό σκοπό: να δοξάσουν τον Κύριο και να ζητήσουν την ευλογία του για την μετέπειτα πορεία τους. Η συνάντηση αυτή, ήταν η αφορμή ώστε για ακόμη μια φορά να γίνει συνειδητό ότι ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας. Όπου και αν βρίσκεται ο καθένας, ότι και αν κάνει, όποιες αποφάσεις και αν λαμβάνει στη ζωή του, ότι δυσκολίες και αν περνά, πιστεύοντας σε Εκείνον θα βρίσκει πάντα το δρόμο προς την αλήθεια.

Εμβαθύνοντας το Λόγο του Κυρίου, μοιράστηκαν τις σκέψεις που αυτός ο Λόγος γέννησε μες την καρδιά τους.  Ο Ιησούς Χριστός μας έδωσε το παράδειγμα, ταπεινώθηκε, πήρε τη μορφή δούλου για να μας ελευθερώσει, να μας διδάξει τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την αδελφοσύνη, την αγάπη, την συγχώρεση και να μας οδηγήσει στον Θεό Πατέρα. Οι φοιτητές μας που την περίοδο των σπουδών τους ζουν μακριά από την εστία της ενορίας τους, μπορούν να μείνουν δίπλα στον Κύριο με πράξεις και έργα που ο ίδιος μας δίδαξε, να τον αναζητούν μέσα τους με την προσευχή και να γίνονται παιδιά Του. Εκείνος πάντα είναι δίπλα τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα, τους δίνει δύναμη, υπομονή και κουράγιο.

Ως μια οικογένεια, παιδιά του ίδιου Πατέρα, όλοι θα βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον και αυτή η συνάντηση έφερε όλους τους νέους ακόμη πιο κοντά στον ίδιο τον Κύριο αλλά και μεταξύ τους. Με το αίσθημα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον και μια επιτυχημένη ζωή υπό το βλέμμα και την αγάπη του Θεού, με πίστη και αποφασιστικότητα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού και να προσπαθούμε να γίνουμε σύμμορφοι του, ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία, ενώ μετά ακολούθησε γεύμα σε ένα ταβερνάκι όπου όλοι αναπόλησαν τις εμπειρίες , τις εμψυχώσεις και τις δράσεις της συμμετοχής τους στην Καθολική Νεολαία. Η πίστη προς τον Πατέρα, τους ένωσε και πάλι όλους, προσφέροντας τους ενέργεια και σιγουριά για να συνεχίσουν το έργο τους και να στηρίξουν την κάθε τους απόφαση.

EΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΉ & ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η γραμματέας της Ε.Κ.Ν.Ε.
Μαιρηλίνα Φρέρη

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.