Συνάντηση Ιουνίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 29 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 251

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της τελευταίας συνάντησης για τη φετινή χρονιά π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έφτασε η συνάντησή μας τού μηνός Ιουνίου που είναι και η στιγμή τού αποχωρισμού. 
Έφτασε η στιγμή για να πούμε για μια τελευταία φορά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ο ένας στον άλλον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ο ένας στον άλλον για την παρουσία του, για την στήριξή του, για τις γνώσεις και την εμπειρία του που με τον τρόπο του ο καθένας μας μετέδωσε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ο ένας στον άλλον για τις ερωτήσεις του, τις απορίες του, οι οποίες πήγαν την αναζήτησή και τον προβληματισμό μας πιο μακρυά και πιο βαθιά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ο ένας στον άλλον για τις αποτυχίες του, τις αδυναμίες του, την ευθραυστότητά του, πράγματα που είχε την τόλμη και την εντιμότητα να μοιραστεί μαζί μας. Όλο αυτό το μοίρασμα, με έκανε, μας έκανε και μας κάνει να μην αισθανόμαστε ότι είμαστε μόνοι στις αποτυχίες, στις αδυναμίες, στην ευθραυστότητα αλλά και στη δίψα για ζωή, για χαρά, για ψυχική επαφή, για βελτίωση, για κοινωνία.

Να πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλο αυτό το ΜΑΖΙ, την μεγάλη αυτή οικογένεια που προέκυψε από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Ευκαιρία να πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο που το εδημιούργησε και το εστήριξε με κάθε τρόπο. Χωρίς την δική του έμπνευση , την ενθάρρυνση , την στιβαρή αλλά και συνάμα διακριτική του παρουσία και την ευλογία του, τίποτα δεν θα είχε γίνει.

Ευκαιρία επίσης να πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον σεβασμιώτατο Επίσκοπο Πέτρο για την συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την στήριξη του στο κοινό μας όραμα για την Οικογένεια. Η συνεργασία μας, μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία και ευγνωμοσύνη.

Τέλος, προσωπικά ως υπεύθυνος του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλες και όλους σας. Τον καθένα ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, τον σεβασμό σας και την εκτίμηση σας στο πρόσωπο μου.

Τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που έχουμε όλοι να εκφράσουμε είναι ατελείωτα και σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Όμως το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, το πιο θερμό, το πιο εγκάρδιο, το πιο πηγαίο, θα ήθελα εγώ προσωπικά να το εκφράσω , και καλώ και όλους σας να το εκφράσουμε μαζί “εν ενί στόματι και μιά καρδία ” προς τον κοινό μας Πατέρα και Πηγή τής Ζωής. Για όλα όσα ζήσαμε μαζί. Για όσα μάθαμε. Για όσα μοιραστήκαμε. Για όλα όσα μάς ένωσαν.

Η τελευταία μας αυτή συνάντηση τού μηνός Ιουνίου, θα γίνει το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 18.30 στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως. Θα εμβαθύνουμε στο προηγούμενο θέμα περί εθισμών και θα διαπραγματευτούμε με μορφή διαλόγου τις σχετικές ερωτήσεις και απορίες.

Καλή συνάντηση το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 18.30 
π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.