Συνάντηση Ιανουαρίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 11 Ιανουαρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 350

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά…..

Περιορίζω τις ευχές μου σ’ αυτό, όχι διότι είναι κακό να εκφράζουμε ευχές, όπως το συνηθίζουμε με πληθωρικότητα τις μέρες τών εορτών, αλλά επειδή με ευχές τίποτα και ποτέ δεν άλλαξε στην ζωή μας, προτιμώ να σάς καλέσω σε δράση και πράξεις.

Στο “Σχολείο Οικογένειας” εκπαιδευόμαστε καθ’ όλη την διάρκεια τού χρόνου και όχι μόνο κατά την διάρκεια των εορτών, να αλλάζουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας, την ζωή τής οικογένειάς μας, τις σχέσεις μας και την εγωκεντρική νοοτροπία μας προς το καλύτερο, με πολύ συγκεκριμένους τρόπους και όχι με ευχές.

Η αγάπη, η χαρά, η εσωτερική ειρήνη, αλλά και η ψυχοσωματική υγεία, αγαθά που όλοι ποθούμε και ευχόμαστε με επιμονή κατά την διάρκεια τών εορτών, δεν αποκτώνται με ευχές. Δεν είναι αποτέλεσμα ευχών. Είναι αποτέλεσμα εργασίας εσωτερικής, αυτογνωσίας που αποκτάται προοδευτικά και με κόπο, Είναι αποτέλεσμα μεθοδικότητας, πνευματικότητας, αποφασιστικότητας και δράσης.

Σας υπενθυμίζω λοιπόν την επόμενη συνάντησή μας που θα γίνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 6.15 μ.μ., στην αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως στην Ερμούπολη.

Καλή συνάντηση λοιπόν το Σάββατο 13 /1ου.

π. Μελέτιος”

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.