Συνάντηση φοιτητών σε μια βραδιά επανασύνδεσης, προσευχής αλλά και ψυχαγωγίας

Published on: 3 Ιανουαρίου 2020

Filled Under: Σύρος

Views: 546

Tags: ,

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι φοιτητές, που είχαν ανοίξει τα φτερά τους, ώστε να ανακαλύψουν τις διάφορες πτυχές του κόσμου και του εαυτού τους, επιστρέφουν στο νησί και στις οικογένειές τους. Η οικογένεια της ΕΚΝΕ δεν θα μπορούσε φυσικά να απέχει από το κλίμα συγκίνησης και επανένωσης. Ετσι, την Παρασκευή 27/12/19, οι εμψυχωτες κάλεσαν τους φοιτητές και τους νέους, που αποτελούσαν τα παλαιότερα μέλη των τμημάτων, σε μια βραδιά επανασύνδεσης, προσευχής αλλά και ψυχαγωγίας.

Σκοπός της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης συνάντησης των φοιτητών, είναι να επανενωθούν οι νέοι μεταξύ τους αλλά και με εκείνους που ήταν οι εμψυχωτές τους τα περασμένα χρόνια, ώστε να διατηρείται ο δεσμος φιλίας και αγάπης.

Οι νέοι συναντηθήκαμε με τους εμψυχωτές, τους ιερείς και τον επίσκοπο στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέσαμε τη Θεία λειτουργία. Προσευχηθήκαμε και ψάλλαμε με μια φωνή, υπενθυμίζοντας πως ο δεσμός που δημιουργήσαμε στα τμήματα της ΕΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι ισχυρότερος από τις αποστάσεις που μας χωρίζουν. Ακούσαμε τον λόγο του Κυρίου, ζητώντας την καθοδήγηση Του για να ξεπερνάμε τα εμπόδια της καθημερινότητας και να λαμβάνουμε ορθες αποφάσεις για το μέλλον μας. Πράγματι, Εκείνος πάντα είναι δίπλα μας, σε κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα, και μας δίνει δύναμη, υπομονή και κουράγιο.

Η συνάντηση συνεχίστηκε στην ενορίακη αίθουσα όπου εμψυχωτές και νέοι ψυχαγωγηθήκαμε, παίζοντας παιχνίδια που οι πρώτοι είχαν ετοιμάσει με μεράκι και αγάπη για εμάς. Όλοι μαζί διασκεδάσαμε για μια ακόμη φορά αποδεικνύοντας πως ο χρόνος που μας βρίσκει χωριστά, δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να ενισχύει τα χαμόγελα στα πρόσωπα μας όταν επιτέλους βρισκόμαστε μαζί.

Ακολούθησε γεύμα κατά το οποίο καθίσαμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, όπως αρμόζει σε μια οικογένεια, και αναπολήσαμε τις δράσεις και τις εμψυχώσεις στα τμήματα της Καθολικής νεολαίας. Τέλος, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τις ζωές μας ως φοιτητές, και ανταλλάξαμε εντυπώσεις συνοδευόμενες από αμέτρητες στιγμές γέλιου.
Αναμφίβολα, συμφωνούμε πως, η εμπιστοσύνη στο έργο του Πατέρα, μας ενώνει και μας γεμίζει σιγουριά να πορευόμαστε ακόμα και στις δυσκολότερες φάσεις, όταν η ζωή φαίνεται να μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Όλοι μας είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα και τα τμήματα της Καθολικής νεολαίας δίνουν πολυδιάστατη ουσία σε αυτή τη φράση, καθώς μας συνδέουν με δεσμούς αντίστοιχους μιας οικογένειας. Έτσι, ακόμη και αν βρισκόμαστε σκορπισμένοι στις διαφορες πόλεις της Ελλάδας, δεν αισθανόμαστε μοναξιά και αναμένουμε την επανασύνδεση με την ιδιαίτερη οικογένεια μας νιώθοντας συνεχώς την υποστήριξη των εμψυχωτών μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχόμαστε μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά!

Μαριάννα Βιταλη

Comments are closed.