Συνάντηση Φεβρουαρίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 29 Ιανουαρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 407

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε πείσμα τών καιρών στους οποίους ζούμε, με την ανθρώπινη κοινωνία να γίνεται όλο και πιο σκληρή εξαιτίας του εγωκεντρισμού μας, με τις σχέσεις να γίνονται όλο και πιο εύθραυστες, με την οικογένεια να γίνεται συνήθως πεδίο μάχης και πηγή πόνου, μοναξιάς και δυστυχίας, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι διατηρούμε το όραμα ζωντανό.

Υπάρχουν, ευτυχώς άνθρωποι οι οποίοι όντως το εννοούν όταν λέγουν στον Θεό «ελθέτω η Βασιλεία σου ως εν ουρανώ και επί τής γής».

Υπάρχουν άνθρωποι, και δεν είναι λίγοι, που δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να μην τους καταπιεί το θηρίο που λέγεται αγώνας για επίγεια επικράτηση. (Χρήμα, εξουσία κάθε βαθμίδας και είδους, ανταγωνισμοί, θεοποίηση του “εγώ”).

Υπάρχουν άνθρωποι, και δεν είναι λίγοι, που ονειρεύονται να δημιουργήσουν και να ζήσουν μέσα σε μια οικογένεια που δημιουργεί ανθρώπους φωτεινούς, ευτυχισμένους, χαμογελαστούς, χαρούμενους, ήρεμους, ειρηνοποιούς, ισορροπημένους, ανθρώπους αγάπης.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αναζητητές τής αλήθειας, τής γνώσης, τής εσωτερικής εξέλιξης. Αναζητητές του Θεού, στοχαστές. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Άνθρωποι που αναζητούν την ουσία και δεν ζουν για το «πυροτέχνημα» δηλαδή για το φαίνεσθαι, για τον αφρό, για την συνεχή τροφοδοσία του «θεού ΕΓΩ».

Πόσο όμορφο είναι, πόσο παρήγορο, πόσο αισιόδοξο να βλέπεις τέτοιους ανθρώπους, να συγκεντρώνονται κάθε πρώτο Σάββατο του κάθε μήνα στα πλαίσια του Σχολείου Οικογένειας της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, το οποίο ενεργώς στηρίζει και η Αδελφή Καθολική Εκκλησία του Νησιού, να δίνουν και να παίρνουν βοήθεια για την ζωή, για την ποιοτική ζωή, για την οικογένειά τους !!!

Η προσεχής συνάντησή μας θα γίνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 6.15 στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως.

Καλή συνάντηση
Π. Μελέτιος”

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.