Συνάντηση Φεβρουαρίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 29 Ιανουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 223

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Εύχομαι να είσθε όλοι και όλες καλά και να περιμένετε, όπως και εγώ, να ξανασυναντηθούμε το προσεχές Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, για την καθιερωμένη μηνιαία μας συνάντηση.

Το Σχολείο μας είναι κάπως ιδιότυπο διότι δεν μοιάζει και πολύ με τα σχολεία όπως τα γνωρίζουμε, όπου υπάρχει ένας δάσκαλος ο οποίος διδάσκει και οι μαθητές του που διδάσκονται.

Στο Σχολείο Οικογένειας είμαστε ή προσπαθούμε να είμαστε, όπως είμαστε ή θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην πραγματική ζωή: και μαθητές και δάσκαλοι. Στην πραγματική ζωή σε κάθε συνάντηση, όποιας φύσεως και να είναι, έχουμε να πάρουμε και να δώσουμε ένα ή περισσότερα μηνύματα. Αυτό δεν το καταλαβαίνει μόνο κάποιος που ακόμα, αφελώς, πιστεύει στο τυχαίο. Αν χάσουμε το πνεύμα τής μαθητείας και πάψουμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε, τότε είμαστε νεκροί, απλά δεν μας το έχουν πεί…. Στο Σχολείο Οικογένειας όλοι μαθαίνουμε και όλοι διδάσκουμε αυτά που έχουμε μάθει από τη ζωή.

Γι’ αυτό λοιπόν αισθάνομαι ότι είσθε όλοι έτοιμοι με τις ερωτήσεις σας, τις απορίες σας, αλλά και με τις προσωπικές σας εμπειρίες που μπορούν να βοηθήσουν και τούς άλλους όταν τις μοιραστείτε μαζί μας.

Καλή συνάντηση, λοιπόν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 18.30 στην αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως.

Φιλικά
π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.