Συνάντηση εργασίας του Οργανισμού «Evangelizo» στην Ελλάδα

Published on: 29 Οκτωβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 265

Tags: ,

Κύριε σε ποιον να πάμε; Εσύ έχεις λόγια αιώνιας ζωής (Ιω 6,68)

Από 21-26.10.2017 συναντήθηκαν στο Γαλησσά της Σύρου οι υπεύθυνοι του «Evangelizo» από τρεις ηπείρους του κόσμου με θέμα «Ηλεκτρονική μετάδοση του Λόγου του Θεού στην Καθολική Εκκλησία».

Η ονομασία «Evangelizo» μας παραπέμπει στο Ευαγγέλιο του Κυρίου. Και ουσιαστικά για αυτό πρόκειται, αλλά συγκεκριμένα για τα επιλεγμένα κείμενα της Αγία Γραφής που μας δίνει η Καθολική Εκκλησία κάθε μέρα σύμφωνα με τις παραδόσεις (λειτουργικά τυπικά) σε κάθε χώρα.  Στην ουσία προσφέρει  κάθε μέρα τα αναγνώσματα της Εκκλησίας˙ αυτό είναι χρήσιμο όταν ο πιστός δεν έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει  στη λειτουργία ή θέλει να μελετήσει το Λόγο του Θεού ή βρίσκεται σε μια άλλη χώρα και επιθυμεί να διαβάσει τα κείμενα αυτά στην μητρική του γλώσσα.

Από μια ιδέα δύο λαϊκών στο Παρίσι της Γαλλίας να προσφέρουν το καθημερινό λόγο της Εκκλησίας στους φίλους τους με απλά ηλεκτρονικά μηνύματα, πριν από περίπου 20 χρόνια δημιουργήθηκε ένας οργανισμός σε μορφή νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με  σχεδόν παγκόσμιες διαστάσεις. Προσφέρονται σήμερα σε καθημερινή βάση τα αναγνώσματα της Καθολικής Εκκλησίας με ιστοσελίδες κάτω από τη σκεπή του evangelizo.org σε 15 γλώσσες και αποστέλλονται δωρεάν σε 450.000 συνδρομητές κάθε μέρα με e-mail. Εκτός από αυτό, είναι συνδεμένες πολλές εφαρμογές και ιστοσελίδες Εκκλησιών με το Evangelizo στην πιο απλή μορφή, με ένα σύνδεσμο (link).

Οι διαθέσιμες γλώσσες είναι: Αγγλικά, Αραβικά, Αρμένικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιρλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κορεατικά, Μαλαγασικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά και Ρώσικα, σε Λατινικό, Μαρωνιτικό-Συριακό, Βυζαντινό, Κοπτικό, Αμβροσιανό και Αρμενικό τυπικό. Σύντομα, τοEvangelizo θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Τουρκική γλώσσα.

Το «Evangelizo» χρησιμοποιείται κυρίως σε κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα (55%) και ταμπλέτες (10%), και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (35%). Η χρήση ιδιαίτερα των κινητών συσκευών σήμερα απαιτούσε αλλαγές όλων αυτών των ψηφιακών προγραμμάτων,  των βάσεων δεδομένων και της κωδικοποίησης, που δεν βλέπει ο τελικός χρήστης. Έτσι, σχεδιάστηκε μια νέα πλατφόρμα στο διαδίκτυο με την ίδια εμφάνιση και τις ίδιες δυνατότητες σε υπολογιστές και κινητά.

Πέρα από τα αναγνώσματα, προσφέρεται και το σχόλιο στο Ευαγγέλιο της ημέρας από διαφορές πηγές, όπως την Πατρολογία, την Κατήχηση, των Δασκάλων της Εκκλησίας μέχρι και το κήρυγμα του σημερινού Πάπα.

Αυτό το έργο προσφέρουν εθελοντές: οι περισσότεροι είναι λαϊκοί, αλλά η συμμετοχή κληρικών και μοναχών  είναι σημαντικότατη. Το «Evangelizo» είναι μη κερδοσκοπικό και χρηματοδοτείται  αποκλειστικά από προσφορές – δωρεές.  Δεν εμφανίζει διαφημίσεις και δεν προσφέρει μισθούς, εκτός από αυτά που προορίζονται για την τελική κρίση από τον Κύριο.

Μια μικρή ομάδα είναι η Ελληνική, η οποία αποτελείται από μόνο δύο άτομα σε προχωρημένη ηλικία. Ζητάμε συνεργάτες με γνώση μίας ή παραπάνω γλωσσών και αγάπη για την Εκκλησία και το Λόγο του Θεού. Η επικοινωνία με το «Ευαγγέλιο κάθε μέρα» γίνεται μέσω της ιστοσελίδας  www2.evangelizo.org/GR/contact

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.