Συνάντηση ένταξης των νέων μελών της Πανσυριανής Επιτροπής Νεολαίας

Published on: 30 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 1008

Tags: , ,

Με δυναμικότητα, κέφι και ενέργεια ξεκίνησε η νέα ποιμαντική χρονιά 2018 – 2019 για τους εμψυχωτές και την Πανσυριανή επιτροπή για τη Νεολαία και τις Κλήσεις, με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 στο κτήριο «Αγία Λουΐζα Ντε Μαριγιάκ» των Αδελφών του Ελέους, στην Άνω Σύρο. Η συνάντηση είχε σκοπό την ένταξη των νέων μελών της Πανσυριανής Επιτροπής καθώς και την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ όλων των μελών μέσα από τις κοινές δραστηριότητες και εμπειρίες. Το κάλεσμα νέων μελών από τα παλαιότερα μέλη, ήταν και ο βασικός άξονας της συνάντησης, γύρω από τον οποίο οργανώθηκε η δραστηριότητα και η εμψύχωση που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των κοινών δράσεων μεταξύ των νεοεισαχθέντων και των ατόμων της ήδη υπάρχουσας Πανσυριανής Επιτροπής. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Βαρθαλίτης, ο Γιάννης Βακόνδιος, η Ιωάννα Σιγάλα, η Ευγενία Σαγκινέτου, η Μαιρηλίνα Φρέρη, ο Βλάσης Ροσσολάτος, η Καρμελίνα Ρούσσου, ο Ιωσήφ Βιτάλης,  ο Μάρκος Βουτσίνος, ο π. Πιοτρ και ο π. Νίκος.

Ξεκινώντας τη συνάντηση με ένα παιχνίδι που στόχο είχε να δοκιμαστεί η μνήμη και οι καλλιτεχνικές ικανότητες των συμμετεχόντων, ο «πάγος» μεταξύ των νέων παιδιών και των παλιότερων έσπασε και η αμηχανία έδωσε τη θέση της στο ομαδικό πνεύμα και τη διασκέδαση. Μετά το τέλος του παιχνιδιού «Χαλασμένο εικαστικό τηλέφωνο», όπου νικητήρια ομάδα ήταν εκείνη που απεικόνισε καλύτερα την εικόνα που είδε και απομνημόνευσε ο πρώτος παίχτης και οι υπόλοιποι – χωρίς να έχουν δει την αρχική εικόνα –  ακολούθησε η ανάγνωση αποσπάσματος από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 35-43. Με πηγή έμπνευσης τη μαρτυρία του Ιωάννη του Βαπτιστή, μια μεγάλη συζήτηση και αναζήτηση ξεκίνησε στον κύκλο που είχαν σχηματίσει οι εμψυχωτές στο παρεκκλήσιο του κτηρίου. Η ενεργή συμμετοχή των νέων μελών και η διάθεση για γνώση καθώς και η συνεχής αλληλεπίδραση και μετάδοση γνώσεων και εμπειριών των ιερέων που ήταν παρόντες και των παλιότερων εμψυχωτών, δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και φιλικότητας.

Όπως αποδεικνύεται και στο Ευαγγέλιο Κατά Ιωάννη, ο Ιησούς «προσπερνά» τους ανθρώπους χωρίς να τους πιέζει να τον ακολουθήσουν, αντίθετα περιμένει από τους ίδιους να Τον αναζητήσουν και να Τον καλέσουν, όμως πάντα είναι δίπλα τους. Δίπλα ήταν και στα νέα παιδιά που φώτισε και με  ελεύθερη βούληση και διάθεση απάντησαν θετικά στο κάλεσμα της Ε.Κ.Ν.Ε για ενεργή συμμετοχή και μεταλαμπάδευση του πνεύματος και των γνώσεων, με στόχο την αναζήτηση του Θεού. Οι πιστοί Του, όπως ο Ιωάννης που πίστευε σε Αυτόν και στα έργα Του, όπως αναγράφεται στο κείμενο, ενέπνευσαν και άλλους να τον ακολουθήσουν και αυτό έκαναν, έχοντας εμπιστοσύνη, έχοντας ΠΙΣΤΗ.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην πρώτη Πανσυριανή Συνάντηση ψυχαγωγίας  της Πανσυριανής Επιτροπής, με τα νέα μέλη, τα οποία με καθαρή καρδιά και μυαλό και ανάγκη προσέγγισης του Κυρίου, παρακινηθήκαμε από τη διάθεση και την εμπιστοσύνη παλαιότερων μελών που είχαν πιστέψει στα έργα και το λόγο Του, και απαντήσαμε στο κάλεσμα τους να ξεκινήσουμε από κοινού ένα νέο ταξίδι αναζήτησης και μετάδοσης της πίστης.

Όπως φανερώνεται και στο Λόγο του Ιωάννη, ο Ιησούς μας γνωρίζει ακόμη και αν δεν του συστηθούμε, γνωρίζει το ποιόν του καθενός, ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, βλέπει την ψυχή μας και μας παρακινεί μέσα από καθημερινά ερεθίσματα να Τον ακολουθήσουμε, αφού όμως πρώτα Τον εντοπίσουμε μέσα στην καθημερινότητα μας. Αυτός είναι και ο στόχος της Πανσυριανής Επιτροπής και των Εμψυχωτών:  να παρακινήσουν δηλαδή τα παιδιά και τους έφηβους να αναγνωρίσουν το έργο του Κυρίου μέσα σε καθημερινά γεγονότα, να τους προσελκύσουν με πολλούς και διάφορους τρόπους – δραστηριότητες, συζητήσεις πάνω στο Λόγο Του, παιχνίδια –και  να μεταδώσουν τις γνώσεις τους ώστε τα νέα παιδιά να αναζητήσουν εθελούσια τον Μεσσία και να εμπιστευτούν το δρόμο που τους δείχνει, για να γίνουν πραγματικά παιδιά του Θεού.

Η εν λόγω συνάντηση λοιπόν των εμψυχωτών έφερε το στόχο της εις πέρας, μεταδίδοντας οι παλαιότεροι εμψυχωτές τη γνώση στους καινούριους και παρακινώντας τους για ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της Ε.Κ.Ν.Ε, με στόχο να προσελκύσουν τη νεολαία να γνωρίσει καλύτερα τον Κύριο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό και τι ακριβώς αναζητούν στη ζωή τους, μέσα από το συνεχή αγώνα ανακάλυψης του Θεού.

Παλαιά και νέα μέλη της Ε.Κ.Ν.Ε συσπειρώθηκαν κάτω από την ίδια στέγη και την ίδια πίστη με ένα κοινό στόχο, την αναγνώριση των έργων του Κύριου μέσα στην καθημερινότητα και την παρακίνηση των παιδιών να τους ακολουθήσουν στο δρόμο της αναζήτησης, όπου οι νέες γνώσεις και εμπειρίες θα φέρουν εμψυχωτές και παιδιά ένα βήμα πιο κοντά στο Θεό και στην αλήθεια ενός ουσιαστικού τρόπου ζωής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με  δείπνο στην τραπεζαρία, με σπιτική μακαρονάδα που προετοιμάστηκε με την ομαδική συνεργασία όλων των μελών στην κουζίνα!! Η συζήτηση, η ζεστασιά, η καλή διάθεση και η καλή παρέα  – και φυσικά το καλό φαγητό!!! –  έκανε τα μέλη της Ε.Κ.Ν.Ε να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση!

Καλή αρχή σε όλους με το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί!

 

Η γραμματέας της ΠΕΝ
Μαιρηλίνα Φρέρη

Comments are closed.