Συνάντηση Απριλίου «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 9 Απριλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 605

Tags:

Το Σχολείο Οικογένειας Σύρουτο οποίο στηρίζει και η Καθολική Επισκοπή Σύρου, συνεχίζει τις συναντήσεις του και καλεί και νέα μέλη στην όμορφη και εποικοδομητική παρέα του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Συντονιστής της συνάντησης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος:

Φίλοι και φίλες,

Ο κύριος Κωνσταντίνος Γανωτής είναι γνωστός ανά το πανελλήνιο ως συγγραφέας, εκπαιδευτικός και ομιλητής. Έχει όμως και μιά άλλη ιδιότητα η οποία παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον: Όχι μόνο είχε γνωρίσει προσωπικά, αλλά υπήρξε και πνευματικό παιδί ενός Μεγάλου.

Αυτός ο Μεγάλος είναι ο Γέροντας Πορφύριος, του οποίου η αγιότητα αναγνωρίστηκε και επίσημα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Πολλοί λένε ότι άγιοι άνθρωποι, με τα χαρίσματα και την αγιότητα του Πορφυρίου, περνούν από τον πλανήτη μας κάθε τριακόσια (άλλοι λένε πεντακόσια) χρόνια. To “τριακόσια ή πεντακόσια χρόνια” φυσικά είναι τρόπος του λέγειν, αλλά εύκολα διαπιστώνει κάποιος για τι άνθρωπο μιλάμε και για τα εξαιρετικά χαρίσματα του Αγίου Γέροντα, διαβάζοντας τα βιβλία που έχουν γραφεί για την ζωή του και την διδασκαλία του, ή ακούγοντας στο youTube ομιλίες, από ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Γανωτής θα είναι μαζί μας, ως προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως, για να μιλήσει στο Σχολείο Οικογένειας για τα εκπληκτικά και άκρως βοηθητικά πράγματα που έλεγε ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τις σχέσεις μέσα στην Οικογένεια.

Λόγω τού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για την παρουσία του κυρίου Κωνσταντίνου Γανωτή και την ομιλία του στο Σχολείο Οικογένειας, προβλέπεται πολυπληθής προσέλευση. Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη προνόησε, η ομιλία αυτή να πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Ερμουπόλεως και όχι στην αίθουσα στην οποία συνήθως γίνονται οι συναντήσεις του Σχολείου Οικογένειας.

Ώρα ενάρξεως της ομιλίας 7 μ.μ.

Καλή συνάντηση λοιπόν το Σάββατο 14 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.