Στο “Σπίτι του Άη Βασίλη” στην Ποσειδωνία ο Σεβ/τατος Επίσκοπος μας

Published on: 28 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 763

Tags: , , ,

Στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Άη Βασίλη» στην Ποσειδωνία, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου.

Ο π.Πέτρος, άφησε για λίγο τις πολλές ποιμαντικές του υποχρεώσεις και προτίμησε να περάσει λίγες στιγμές μαζί με τα παιδιά και τους επισκέπτες που πλημμύρισαν την έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, όπου για 6 μέρες θα στεγάσει το πανέμορφο «Σπίτι του Άη Βασίλη». Ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας φιλικός και απλός όπως πάντα, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, περιηγήθηκε στους χώρους, ψώνισε από τα περίπτερα, επισκέφτηκε τα ξωτικά, συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον Σεβ/τατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’, (ο οποίος και εκείνος επισκέφτηκε την πρώτη μέρα το «Σπίτι του Άη Βασίλη), συνομίλησε με τους διοργανωτές, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και με τον Άγιο Βασίλη και τη γυναίκα του!

Η επίσκεψη των δύο προκαθήμενων των Εκκλησιών στη Σύρο, Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, σε τέτοιες στιγμές και εκδηλώσεις, τρέφει την ελπίδα στα λόγια του Χριστού «ἵνα πάντες ἓν ὦσι», είναι μια αληθινή μαρτυρία της αγάπης και της αρμονικής συνύπαρξης των δύο δογμάτων και απάντηση σε όσους αμφισβητούν τα ίδια τα λόγια του Χριστού.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.