Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, παραμονή της μεγάλης Εορτής της Μετάστασης της Θεοτόκου, όπως και κάθε Τετάρτη στη διάρκεια του καλοκαιριού, τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π.Σεβαστιανό Ροσσολάτο.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως π.Νίκος Ρούσσος και ο Λαζαριστής Ιερέας π.Ιωάννης Λούβαρης.

Πολλοί Ευλαβείς λαϊκοί από Σύρο και Αθήνα ήλθαν να προσευχηθούν στην Παναγία Μητέρα μας και λόγω της Εορτής της, αλλά και επειδή το Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης είναι χώρος που ο καθένας επιθυμεί να προσέρχεται όσες φορές περισσότερο μπορεί.

Η παρουσία του Σεβασμιότατου, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν Εφημέριος στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης, πριν αναλάβει την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συγκίνησε πολλούς και έφερε στη μνήμη τους όμορφες αναμνήσεις.

Μετά την Ακολουθία του Λόγου έγινε η ομιλία από τον Αρχιεπίσκοπο την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Ευλογία του Σεβασμιότατου μας δόθηκε η ευκαιρία να τον συναντήσουμε στο προαύλιο του Ιερού Ναού όπου εγκάρδια όπως πάντα, αντάλλαξε ευχές με όλους, θυμήθηκε συνεργάτες και φίλους, συζήτησε ευχάριστα και δυσάρεστα νέα, ευχόμενος Υγεία και την Ευλογία του Θεού για όλους μας.

Στη σκέπη Σου προστρέχουμε Μαρία
Γλυκιά Φανερωμένη Παναγιά
Με Πίστη Θεοτόκε σ’ Ανυμνούμε
Τη Χάρη Σου ζητούμε ταπεινά.

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Comments are closed.