Στην Παντοβα βρίσκεται ο Επίσκοπος μας, Σεβ. Πέτρος Στέφανου

Published on: 13 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 1271

Tags: ,

Όπως είναι γνωστό ο Σεβ. Πέτρος ολοκλήρωσε τις φιλοσοφικές – θεολογικές του σπουδές και την προετοιμασία του για την ιεροσύνη στο ιεροσπουδαστήριο της Επισκοπής της Παντοβα.

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στις ενορίες όπου ως ιεροσπουδαστής είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του. Εκεί οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι είχαν μια όμορφη ανάμνηση της παρουσίας του στην ζωή της ενοριακής κοινότητας, τον υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και προσευχήθηκαν για την νέα του αποστολή.

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου τέλεσε την θ. Λειτουργία στο ιεροσπουδαστήριο όπου συμμετείχαν οι ιεροσπουδαστές, οι υπεύθυνοι του ιεροσπουδαστηρίου αλλά και αρκετοί από τους καθηγητές.

Ο διευθυντής του ιεροσπουδαστηρίου στην αρχή της θ. Λειτουργίας παρουσίασε τον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη του. Η θ. Λειτουργία τελεστηκε μέσα σε ένα γιορτινό αλλά συνάμα ζεστό και οικογενειακό κλίμα. Ο επίσκοπος κατά την ομιλία του είπε πως με αυτή την Θεία λειτουργία θέλει να ευχαριστήσει τον Κύριο για όλες τις ευεργέτες του. Ευχαρίστησε επίσης τον Διευθυντή και όλη την κοινότητα του ιεροσπουδαστηρίου για όσα έχουν προσφέρει στο παρελθόν στον ίδιο αλλά και στην καθολική εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και άλλοι ιερείς έχουν ολοκλήρωσει εκεί τις θεόλογικές τους σπουδές, αλλά και για όσα ακόμη συνεχίζουν να προσφέρουν καθώς αυτή τη στιγμή φιλοξενούν ακόμη δυο νέους από την Ελλάδα.

Στην συνέχεια της ομιλίας του παρουσίασε την εικόνα της καθολικής εκκλησίας στην Ελλάδα με τις χαρές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ακολούθησε εορταστικό δείπνο με τους υπεύθυνους, τους καθηγητές του ιεροσπουδαστηρίου και φίλους ιερείς της Παντοβα που ήρθαν να συναντήσουν τον παλιό τους φίλο να προσευχηθούν και να εορτάσουν μαζί.

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου είχε συνάντηση με το διευθυντή, τον πνευματικό κ άλλους υπεύθυνους του ιεροσπουδαστηρίου για να ενημερωθεί για την πρόοδο των δυο νέων ιεροσπουδαστών από την Ελλάδα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της Παντοβα Σεβασμιότατο Αντώνιο Ματιατσιο, γευματίσετε μαζί του έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από θέματα οικουμενισμού και άλλων επίκαιρων ζητημάτων που αγγίζουν την ζωή της εκκλησίας.

PADOVA_22015_1

Comments are closed.