Στην Κούβα ο Πάπας τον Σεπτέμβριο

Published on: 23 Απριλίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 656

Tags:

Στην Κούβα θα βρεθεί ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πριν το προκαθορισμένο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, επίσκεψη η οποία ακολουθεί την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας με διαμεσολάβηση του Βατικανού έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι επιβεβαίωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους την φημολογούμενη επίσκεψη του Ποντίφικα, λέγοντας ότι ο Πάπας Φραγκίσκος «αποδέχθηκε την πρόσκληση» και θα κάνει στην Κούβα «μία στάση πριν φθάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Επί του παρόντος το Βατικανό δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία της επίσκεψης.

Ως προς το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναμένεται γύρω στις 23 Σεπτεμβρίου, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και την Φιλαδέλφεια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, θα μιλήσει στο Κογκρέσο και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών και θα παραστεί σε λειτουργία στη Φιλαδέλφεια.

Η επίσκεψη στην Κούβα έρχεται να υπογραμμίσει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Αγία Έδρα στην ιστορία που έγραψαν Ουάσινγκτον και Αβάνα προχωρώντας σε αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων που παρέμεναν παγωμένες από το 1961.

Πηγή: tovima.gr

Comments are closed.