«Στείλε μας Κύριε Άξιους Ιερείς, Άγιους Μοναχούς και Μοναχές»

Published on: 1 Μαΐου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 524

Tags: ,

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης, η τοπική μας Εκκλησία προσευχήθηκε κατά την 55η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις Ιερατικές και Μοναχικές Κλήσεις η οποία ήταν αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο την Κυριακή 29 Απριλίου, Κυριακή του Καλού Ποιμένα, καθώς διαβάζεται στους ναούς το αντίστοιχο εδάφιο από το Ευαγγέλιο.

Δεν ήταν λίγοι οι πιστοί εκείνοι,  οι οποίοι μαζί με τους νέους,  τις Αδελφές του Ελέους, τους Αδελφούς των Χριστιανικών Σχολείων (Φρερ), συμπροσευχήθηκαν μαζί με τους Ιερείς γύρω από τον ποιμένα της τοπικής μας Εκκλησίας Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου

Η έλλειψη ιερατικών και μοναχικών κλήσεων είναι εμφανής στην τοπική μας Εκκλησία, καθώς ο τελευταίος ιερέας ο οποίος χειροτονήθηκε ήταν ο π.Νίκος Ρούσσος εφημέριος της Ευαγγελίστριας πριν αρκετά χρόνια. Ενώ αν ανατρέξουμε στις μοναχικές κλήσεις εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τελευταίο τον Καπουκίνο ιερομόναχο π.Νίκο Ρούσσο από το Φοίνικα.

Με έμφαση στα τρία σημεία από το φετινό μήνυμα του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Ιερατικών και Μοναχικών Κλήσεων, ήταν και η ομιλία του Σεβ/τατου π.Πέτρου ο οποίος ως ο Καλός Ποιμένας απηύθυνε νουθεσίες και προτροπές στους νέους αλλά και στους μεγαλύτερους γύρω από το θέμα των κλήσεων.

Αναλύοντας πολύ σύντομα το τρίπτυχο «Ακούω, διακρίνω, ζω το κάλεσμα του Κυρίου» ο Επίσκοπός μας ζήτησε από τους νέους να αναζητούν το Λόγο του Θεού, να Τον ακούνε και να παραμένουν σε κοινωνία μαζί Του για να μπορούν να διακρίνουν τη φωνή Του και το κάλεσμά Του. Να μην φοβούνται να Τον εμπιστευθούν αφού μόνο κοντά Του μπορούν να βρουν την απόλυτη ευτυχία. Παράλληλα ενημέρωσε για το τρέχον έτος το οποίο διανύουμε και το οποίο είναι αφιερωμένο στη νεολαία με σκοπό να μάθουν οι Επίσκοποι και ιερείς τι είναι αυτό που αναζητούν οι νέοι και οι νέες σήμερα, ώστε η Εκκλησία να μπορεί να τους το προσφέρει.

Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι η Σύνοδος των Επισκόπων τον προσεχή Οκτώβριο στη Ρώμη όπου θα είναι αφιερωμένη στους νέους και στο θέμα «οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της κλήσης». Παράλληλα και σε ελληνικό επίπεδο έχουν προγραμματιστεί ή προγραμματίζονται ανάλογες δραστηριότητες.

Εμψυχώνοντας οι νέοι όλη την Θεία Λειτουργία, απέδειξαν ότι αναζητούν στη ζωή τους το Χριστό, προσπαθούν να είναι κοντά Του, κόντρα στα μηνύματα των καιρών που κάθε άλλο παρά χριστιανικά ιδεώδη και αρχές  εμπνέουν στη σημερινή νεολαία.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Ευχαριστίας μοιράστηκε ένα συμβολικό αναμνηστικό της ημέρας αυτής. Μια ποιμαντική ράβδο (που θυμίζει την γκλίτσα του Καλού Ποιμένα», με τη φράση του Ευαγγελίου:

«Έχω κι άλλα πρόβατα που δεν ανήκουν σ αυτή τη μάντρα, πρέπει και εκείνα να τα οδηγήσω. Θα γνωρίσουν τη φωνή μου και θα γίνουν ένα ποίμνιο με ένα ποιμένα» (Ιωαν.10,16)

 

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.