Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Σύρου οι δύο προκαθήμενοι των εκκλησιών

Published on: 28 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 934

Tags: ,

Με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, καθώς και ζεστά χαμόγελα, οι δύο προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών στη Σύρο, ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου και ο Σεβ/τατος Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος Β’, επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τα ευαγή ιδρύματα του νησιού, μοιράζοντας συμβολικά δωράκια και ευχές στους περιθαλπόμενους σ αυτά.

Η αδελφική επίσκεψή τους ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους, ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σύρου και ανταλλαγή ευχών με τους ασθενείς, συνέχισαν στο Γηροκομείο του Αγ.Παντελεήμονα για να καταλήξουν στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στα Τάλαντα, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής τους.

Τους δύο προκαθήμενους των Εκκλησιών, υποδέχτηκαν στα Ιδρύματα οι διευθύνσεις και το προσωπικό με πλατιά χαμόγελα. Οι δύο ποιμένες συνομίλησαν με τους περιθαλπόμενους σε αυτά, δίνοντάς τους κουράγιο και ελπίδα, τον πατρικό τους λόγο και ευχές, εισπράττοντας φυσικά και την αγάπη όλων αυτών των απόμαχων της ζωής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της ζωής τους τα περνούν με τη φροντίδα του προσωπικού των ιδρυμάτων, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τους ηλικιωμένους.

Εξίσου σημαντική όμως η επίσκεψή τους και στο Νοσοκομείο Σύρου δίνοντας δύναμη σε όσους ασθενείς τέτοιες χαρμόσυνες ημέρες βρέθηκαν νοσηλευόμενοι σε αυτό.

Σ. ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.