Σοκαρισμένος ο Πάπας Φραγκίσκος από τη «βάρβαρη» επίθεση σε Ναό στη Γαλλία

Published on: 26 Ιουλίου 2016

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 765

Tags: ,

Ο πάπας Φραγκίσκος είναι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από την επίθεση στον Ναό στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, όπου ένας ιερέας δολοφονήθηκε και ένας άλλος όμηρος τραυματίστηκε σοβαρά.

Σε δήλωσή του ο π. Federico Lombardi, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι γιατί αυτή η φρικτή βία έλαβε χώρα σε έναν Ιερό Ναό, εκεί που αναγγέλλεται η αγάπη του Θεού, με τη βάρβαρη δολοφονία ενός ιερέα και τους τραυματισμούς πιστών».

Ο π. Lombardi δήλωσε ακόμη ότι ο Πάπας μοιράζεται τον πόνο και την φρίκη που προκάλεσε αυτή η παράλογη βία και εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής μίσους και προσεύχεται για τα θύματα.

Οι δύο δράστες εισήλθαν στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Τρίτη το πρωί, κρατώντας ως όμηρους τον ηλικιωμένο ιερέα και άλλα τέσσερα άτομα, προτού η γαλλική αστυνομία πυροβολήσει και σκοτώσει τους δράστες.

Δεν υπήρξαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή τα κίνητρα των δύο δραστών, αλλά την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου του εισαγγελέα του Παρισιού.

Στη δήλωσή του ο π.Lombardi σχολίασε το γεγονός ότι η τρομερή είδηση είναι, δυστυχώς, η τελευταία σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έχουν σκορπίσει τεράστιο πόνο και ανησυχία.

Ο πατέρας Lombardi δήλωσε ο Πάπας είναι κοντά στην Εκκλησία στη Γαλλία, στην Αρχιεπισκοπή της Ρουέν, στην τοπική κοινότητα και τον λαό της Γαλλίας.

RadioVaticana 26/07/2016

Mgr-Dominique-Lebrun-eveque-Saint-Etienne

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ρουέν, Σεβασμιότατος Dominique Lebrun

«Θρηνώ προς τον Θεό»

«Θρηνώ προς τον Θεό, με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης. Και καλώ και τους μη πιστούς, να συμμετάσχουν σε αυτό το θρήνο». Αυτό το μήνυμα του πόνου εκδόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο της Ρουέν, σεβασμιότατο Dominique Lebrun, λίγες ώρες μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στην Εκκλησιαστική του Επαρχία, στη μικρή εκκλησία του Αγίου-Etienne du Rouvray. Εκεί που ο 84τετράχρονος ιερέας της ενορίας, π. Jacques Hamel,  σφαγιάστηκε από δύο εισβολείς, οι οποίοι στη συνέχεια εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Ο σεβασμιότατος Lebrun, ο οποίος βρισκόταν στην Κρακοβία για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, τώρα ταξιδεύει πίσω στην επισκοπή του, όπου έχει προγραμματιστεί να φτάσει απόψε.

Ο Επίσκοπος δήλωσε: «Απόψε θα είμαι στην επισκοπή μου με τις οικογένειες και την ενοριακή κοινότητα που έχει υποστεί σοκ». Ενώ συνέχισε: «Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει άλλα όπλα πέρα από εκείνα της προσευχής και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Αφήνω εδώ (στην Κρακοβία) εκατοντάδες νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας, της αληθινής ανθρωπότητας. Τους ζητώ να μην ενδώσουν στη βία και να γίνουν απόστολοι του πολιτισμού της αγάπης».

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της νέας τραγωδίας στη χώρα του.  Ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρομοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

SIR 26/07/2016

Comments are closed.