Σύναξη Σεβ. Επισκόπου Πέτρου με την Ενοριακή Κοινότητα του Φοίνικα

Published on: 14 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1230

Tags:

Στις 8 Μαρτίου 2015, 2η Κυριακή της Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στον Φοίνικα μετά την θεία λειτουργία στις 10.30 π. μ. ακολούθησε η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου και στις 1.30 μ. μ. απαγγέλθηκε το Άγιο Ροδάριο από τα μέλη της Αδελφότητας της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας.

Στις 4.30 μ. μ. τελέστηκε η ακολουθία της Αγίας Ώρας, με την οποία ολοκληρώθηκε η δημόσια προσκύνηση της Θείας Ευχαριστίας. Της τελετής αυτής προέστη ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος επισκέφθηκε την ενορία του Φοίνικα στα πλαίσια των καθιερωμένων συνάξεων με τις ενοριακές κοινότητες της εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επισκόπου με τα μέλη της ενοριακής κοινότητας του Φοίνικα. Ο Σεβασμιότατος εξήγησε στους συγκεντρωμένους πιστούς το αληθινό νόημα της νηστείας και της φιλανθρωπίας κατά την λειτουργική περίοδο της Τεσσαρακοστής, οι οποίες συμβάλλουν στην πνευματική προετοιμασία των χριστιανών για τον εορτασμό του Πάσχα.

SYNAXH_FOINIKA2

Με την ευκαιρία της παρουσίας του επισκόπου μας στην ενοριακή αίθουσα, εορτάστηκε και η επέτειος της συμπλήρωσης 40 χρόνων ιερατικής διακονίας του εφημερίου π. Πέτρου Πρίντεζη στην ενορία του Φοίνικα (1975-2015). Μια δραστήρια ομάδα νέων γυναικών της ενορίας διοργάνωσε μια ωραία εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του π. Πέτρου, ο οποίος πριν από σαράντα ακριβώς χρόνια είχε διαδεχθεί στον Φοίνικα τον σημερινό εφημέριο των ενοριών Πάγου και Γαλησσά π. Ιωσήφ Παλαιολόγο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, ενορίτες και συγγενείς του εφημερίου, εξέφρασαν με το χειροκρότημά τους τις ευχαριστίες τους προς τον αγαπητό π. Πέτρο Πρίντεζη, ευχόμενοι «και στα πενήντα!». Ακολούθησε το σβήσιμο των «σαράντα» κερακιών της τούρτας από τον εορτάζοντα, στον οποίο προσφέρθηκαν δύο αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της ενοριακής κοινότητας του Φοίνικα και της δημοτικής ενότητας Ποσειδωνίας.

SYNAXH_FOINIKA3

Εφέτος, επίσης, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα στον Φοίνικα, τα οποία είχαν λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 1925.

Comments are closed.