Σύναξη Σεβ.Επισκόπου Πέτρου με την Ενοριακή Κοινότητα Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία

Published on: 7 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1304

Tags: ,

Από την ενορία Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία, ξεκίνησε ο Επίσκοπός μας Πέτρος, τις ποιμαντικές του επισκέψεις στις ενορίες, γνωστές ως «Συνάξεις», την περίοδο της Τεσσαρακοστής. Στην ενορία από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα, και στην οποία παρέμεινε για 19 ολόκληρα χρόνια, μέχρι την ανακήρυξη και χειροτονία του σε Επίσκοπο της τοπικής μας Εκκλησίας, οι ενορίτες τον περιέβαλλαν με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη, που για πρώτη φορά, επισκέφτηκε επίσημα ως Επίσκοπος την ενορία.

Με την ενεργό συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε ο Δρόμος του Σταυρού και ακολούθως η Θεία Λειτουργία, ενώ αμέσως μετά οι ενορίτες και ο Εφημέριος  π.Πέτρος Πρίντεζης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του στην ενοριακή αίθουσα.

Σύναξη_Ποσειδωνία_2

Ο Επίσκοπος ζήτησε, εν καιρώ κρίσης που βρισκόμαστε, να είμαστε περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που και στη Σύρο, μαστίζονται αρκετές οικογένειες από οικονομικές δυσχέρειες και προβλήματα, όχι μόνο απλά ως άνθρωποι αλλά και ως χριστιανοί, βλέποντας στο πρόσωπο του κάθε αναγκεμένου τον ίδιο το Χριστό. Έκανε σύντομη αναφορά σ αυτά που τον απασχολούν από την νέα θέση στην οποία καλέστηκε να υπηρεσία την Εκκλησία του Χριστού, ενώ έκανε και αναφορά στην κατασκευή της ιστοσελίδας της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, προτρέποντας όσους κάνουν χρήση του ίντερνετ να την επισκέπτονται για ενημέρωση, μελέτη, ακόμα και προσευχή.

Από την πλευρά τους οι ενορίτες του Αγ.Πέτρου, του ευχήθηκαν καλή δύναμη, τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του, ενώ δεν παρέλειψαν να του ζητήσουν να τους επισκέπτεται συχνότερα!

Σ.Δ.

Comments are closed.