Σύναξη Σεβ.Επισκόπου Πέτρου με την Ενοριακή Κοινότητα της Βάρης

Published on: 8 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1199

Tags: ,

Το Σάββατο 7/3/15 πραγματοποιήθηκε στη Βάρη η Σύναξη του Επισκόπου Πέτρου με την Ενοριακή Κοινότητα της Βάρης.

Αφού τέλεσε την θεία Ευχαριστία, κατά την οποία κήρυξε τη σημασία της θυσίας του Ισαάκ και της Μεταμόρφωσης του Ιησού και τις συνέπειες στη δική μας ζωή των δοκιμασιών αλλά και της πίστης μας στο Θεό που επιθυμεί να μας μεταμορφώσει αν δεχτούμε να τον εμπιστευτούμε και να μην μείνουμε στάσιμοι στην πνευματική μας ζωή, ο Επίσκοπος συζήτησε με τους Ενορίτες μέσα στον Ενοριακό ναό, αφού την Αίθουσα την είχε κατειλημμένη το φιλανθρωπικό παζάρι για την Κάριτας Βάρης.

Ο Σεβασμιότατος Πέτρος προέτρεψε τους πιστούς να αφιερώσουν την Τεσσαρακοστή στην αυθεντική προετοιμασία για την Ανάσταση με την εξέταση και διόρθωση της ζωής μας σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και να μην τους απασχολούν τόσο πολύ τα «νηστίσιμα φαγητά».

Σε ερωτήσεις των πιστών ο Επίσκοπος απάντησε για τους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για την επίσκεψη των Ελλήνων Επισκόπων στον Πάπα Φραγκίσκο και τις εντυπώσεις του από αυτή τη συνάντηση.

Αφού μας ευχήθηκε Καλό Πάσχα και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο του, μας ζήτησε να είμαστε κοντά του και κοντά στους ιερείς μας.

Comments are closed.