Σύναξη με την Ενορία της Ποσειδωνίας

Στην ενορία του Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία, τέλεσε τη Θεία Ευχαριστία το πρωί της Κυριακής (17/4)ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, συνεχίζοντας τις συνάξεις με τις ενορίες κατά τη διάρκεια της Τεσσαρακοστής, και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, που τον υποχρεώνει να ταξιδεύει αρκετά συχνά.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο εφημέριος π.Πέτρος Πρίντεζης και ο π.Κλαούντιο ο οποίος έχει τοποθετηθεί για 2 μήνες κοντά στον π.Πέτρο, όπως αντίστοιχα έχουν τοποθετηθεί και οι άλλοι νέοι ιερείς μαζί με τους παλιούς, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ενοριακή ζωή στις κοινότητες της Σύρου.

Στο κήρυγμά του μετά τα Αναγνώσματα ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο Άγιο Ευαγγέλιο το οποίο αφορούσε την περίπτωση της γυναίκας που την έπιασαν να διαπράττει μοιχεία (Ιωα.8,1-11) τονίζοντας την αστείρευτη αγάπη και ευσπλαχνία του Θεού για μας τα παιδιά του, για ότι κι αν έχουμε πράξει, αφού ο Θεός ως Πατέρας, ξέρει να συγχωρεί και μας περιμένει όλους κοντά του, αρκεί να αναγνωρίσουμε την αμαρτία μας και να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη. Ακόμα και αν σφάλουμε πολλές φορές, και λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας μας, πέφτουμε συχνά, Εκείνος μας περιμένει, όπως περιμένει αυτή την ευσπλαχνία που μας δείχνει, και εμείς να την δείχνουμε στους συνανθρώπους μας.

Αμέσως μετά τη Θεία Ευχαριστία, η ενοριακή κοινότητα της Ποσειδωνίας, πίνοντας καφέ μαζί με τον Επίσκοπο και τους ιερείς αντάλλαξαν σκέψεις ενώ ο Σεβ/τατος π.Πέτρος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επικείμενη αναδιοργάνωση των ενοριών και τις μετακινήσεις εφημερίων που πρόκειται να γίνουν, ζητώντας από τους ενορίτες να δείχνουν κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας, «να μην γκρινιάζετε» όπως χαρακτηριστικά τους είπε, αφού είναι μεγάλη ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές και να αναδιοργανωθεί η τοπική μας εκκλησία. Η ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με την ενορία της Ποσειδωνίας, την οποία υπηρέτησε επί 19 έτη ως εφημέριος, διαφάνηκε μέσα από τα ανέκδοτα τα οποία μοιράστηκε με τους ενορίτες, δημιουργώντας μία ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα.

Σ.Δ.

Comments are closed.