Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στους Αγίους Αναργύρους στην Απάνω Μεριά

Published on: 10 Αυγούστου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1276

Tags: ,

Syros Sound Meetings 2016 / Genius Loci 01

Πάνος Αλεξιάδης / Γιάννης Κοτσώνης:
Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής

Πέμπτη 11 Αυγούστου, 20:00
Iερό Προσκύνημα Αγ. Αναργύρων
Απάνω Μεριά

Eίσοδος ελεύθερη

Μετά την ολοκλήρωση του φετινού διεθνούς Sound/Word Residency, και σε συνέχεια της περυσινής συναυλίας του συνθέτη και αυτοσχεδιαστή Michael Pisaro στην Παναγία του Καρμήλου στην Άνω Σύρο, οι Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου εγκαινιάζουν μια νέα σειρά εκδηλώσεων, με τίτλο Genius Loci.

H πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 20:00 στο Ιερό Προσκύνημα των Αγ. Αναργύρων στην Απάνω Μεριά. Οι ηλεκτροακουστικοί συνθέτες Πάνος Αλεξιάδης και Γιάννης Κοτσώνης θα παρουσιάσουν μια ηλεκτρονική ηχητική δράση συνολικής διάρκειας μίας ώρας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η σειρά Genius Loci εξερευνά τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα χώρων και τοπίων της Σύρου, μέσα από ανοιχτές εκδηλώσεις (συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις κ.α.). Γνώριμα και άγνωστα σημεία του νησιού «αντηχούν» με πρωτότυπους ήχους, θορύβους και σιωπές από επιλεγμένους ηχητικούς καλλιτέχνες και σύγχρονους πειραματικούς μουσικούς.

Μια διοργάνωση των Ηχητικών Συναντήσεων Σύρου, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Σύρου.
https://www.facebook.com/events/501824343347058/

Χάρτης:
https://goo.gl/maps/DbjoigyMRSL2

Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου:
http://syrosmeetings.org
http://www.facebook.com/SyrosSoundMeetings

Eπικοινωνία:
[email protected]

Βιογραφικά καλλιτεχνών
Ηχητικός καλλιτέχνης, συνθέτης & αυτοσχεδιαστής με έδρα την Αθήνα, ο Πάνος Αλεξιάδης φτιάχνει μουσική με επιτόπιες ηχογραφήσεις, ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα καθώς και ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο modular synthesizer. Στις ζωντανές του εμφανίσεις οικοδομεί ηχητικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας εντατικές ψυχοακουστικές εμπειρίες. http://soundcloud.com/alexiadis

Ο Γιάννης Κοτσώνης κινείται ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό, τις ηχητικές τέχνες και την ηλεκτροακουστική σύνθεση, δημιουργώντας μεταβαλλόμενα, σύνθετα ηχητικά συμβάντα. Η μουσική του ενσωματώνει διακριτά ηχητικά υλικά, όπως επιτόπιες ηχογραφήσεις, ήχους από καθημερινές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και απρόοπτα ηχητικά φαινόμενα. Έχει στο ενεργητικό του έξι σόλο δισκογραφικές κυκλοφορίες, καθώς και συμμετοχές σε πληθώρα διεθνών συνεργασιών με αυτοσχεδιαστές και ηχητικούς καλλιτέχνες. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, χορό και πολυμεσικές εγκαταστάσεις. http://soundcloud.com/manichope

Genius-Loci-01

Comments are closed.