Συμμετοχή του Επισκόπου μας σε Πανσυριανή Σταυροφορία

Published on: 4 Ιουλίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 698

Tags: , ,

Στην προσπάθεια ένταξης της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO συμμετέχει και ο Επίσκοπός μας π. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος χθες Σάββατο 2 Ιουλίου έλαβε μέρος σε ενημερωτική συνάντηση για το σκοπό αυτό στο Θέατρο Απόλλων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου (Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης) ξεκινά την προσπάθεια για την ένταξη της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Με δεδομένη την τεράστια σημασία μιας τέτοιας παγκόσμιας αναγνώρισης, γίνεται κατανοητή η ανάγκη πανσυριανής σταυροφορίας για την επίτευξη του ως άνω σκοπού. Ήδη συγκροτείται μια ευρεία επιτροπή στήριξης, στην οποία μετέχουν οι ποιμενάρχες των δυο Εκκλησιών του νησιού, οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του βιομηχανικού, εμπορικού και ναυτιλιακού κόσμου, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πνευματικού χώρου που σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο και ενδιαφέρονται για τον τόπο.»

Το Ινστιτούτο Σύρου στα πλαίσια του  6ου Διαπανεπιστημιακού Σεμιναρίου και της παρουσίασης του τιμητικού τόμου για τον πρόεδρό του, καθηγητή Ιωσήφ Στεφάνου διοργάνωσε την ανωτέρω εκδήλωση κατά την οποία ο κ. Στεφάνου εξήγησε τα προσδοκώμενα οφέλη από την ένταξη αυτή, καθώς και τις προϋποθέσεις, τις απαιτούμενες δράσεις και τα απαραίτητα βήματα, για την επίτευξη της.

Comments are closed.