Σεμινάριο κατηχητών και βοηθών κατηχητών

Published on: 18 Οκτωβρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 325

Tags: ,

Από τις 14  έως τις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  το σεμινάριο επιμόρφωσης κατηχητών που είχε ως θέμα «Μεταδίδοντας Χριστό στα παιδιά σήμερα, προκλήσεις, πρακτικές, στόχοι», από τη Θεολόγο κυρία Άννα – Μαρία Πρίντεζη.

Οι εργασίες του σεμιναρίου έγιναν  κάθε μέρα, από τις 18.30 μέχρι τις 21.00, στην αίθουσα Κατηχητικής της Καθολικής Επισκοπής, στην Ερμούπολη. Παράλληλα και σε διαφορετικές ώρες, οι κατηχήτριες, σε ομάδες ανά τάξη και ηλικία παιδιών, είχαν επιπλέον συνεργασία μεταξύ τους και με την επιμορφώτρια, για τον καλύτερο προγραμματισμό των κατηχητικών συναντήσεων και την αξιοποίηση  του εκπαιδευτικού  υλικού.

Το θεάρεστο και σπουδαίο έργο της κατήχησης, ως πρώτης αγγελίας  για την αύξηση της πίστης,  η τοπική Εκκλησία το ανέθεσε στους κατηχητές και τις κατηχήτριες, που με τη βοήθεια  του Αγίου Πνεύματος διαρκώς προσπαθούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στο κάλεσμά τους.

Με την προτροπή του Σεβασμιότατου Επισκόπου Πέτρου, κύριου υπεύθυνου για το κατηχητικό έργο, επωφελήθηκαν από την ευκαιρία  που είχαν  για να πλουτίσουν σε γνώση, πιστότητα στο Λόγο του Θεού και συνέπεια στη μετάδοση του ευαγγελικού μηνύματος.

Comments are closed.