Προσκυνηματικό ταξίδι της Ομάδας Μύησης στην προσευχή στη Νάξο

Published on: 17 Απριλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 1033

Tags: , ,

Μέσα σε πασχαλινό πνεύμα, κατά την διάρκεια της Διακαινησίμου Εβδομάδας που διανύσαμε, τα μέλη που συμμετέχουμε στην Ομάδα Μύησης στην προσευχή, που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα στη Φανερωμένη, εκπληρώσαμε την βαθιά επιθυμία που είχαμε από πέρυσι, να ταξιδέψουμε στη Νάξο. Με τη χάρη του Θεού και με σύμμαχο τον καλό καιρό 47 μέλη της ομάδας μοιραστήκαμε μια όμορφη εμπειρία αγάπης και πίστης μαζί με τα αδέλφια μας της Ενορίας της Υπαπαντής στη Νάξο.

Για μας δεν ήταν ένα ταξίδι αναψυχής με χαρακτήρα τουριστικό αλλά ένα προσκύνημα. Προσκύνημα σημαίνει «βαδίζω για να φθάσω σε έναν ιερό τόπο». Ο προσκυνητής είναι ένας άνθρωπος σε πορεία. Κι αυτήν την πορεία που έχουμε ξεκινήσει μέσα στη «Μύηση στην Προσευχή» θελήσαμε να την ολοκληρώσουμε με αυτό το ταξίδι στη Νάξο. Να ζήσουμε μια διαφορετική εμπειρία ως ομάδα προσευχής, να λάβουμε και να δώσουμε, να μοιραστούμε. Αυτό το μοίρασμα που πηγάζει από την χαρά για τον Αναστημένο. Και αυτό μοιραστήκαμε με ενορίτες, το Σάββατο το βράδυ, κατά την «Μύηση στην προσευχή» που πραγματοποιήσαμε στο παλιό εκκλησάκι στο Κάστρο, βοηθώντας τους να ζήσουν μια διαφορετική στιγμή προσευχής. Αυτό μοιραστήκαμε και την Κυριακή του Θωμά, κατά τη συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία της ενορίας. Μια ενορία μικρή αλλά «με μια καρδιά και μια ψυχή».

Και ήταν μοναδικές οι στιγμές που ζήσαμε από την εμπειρία μας αυτή, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον π.Γιώργο Παλαμάρη, τον π.Μανώλη Ρεμούνδο και τους ενορίτες για τη ζεστή προσφορά τους σε καφέ και κέικ στην ανακαινισμένη ενοριακή αίθουσα. Μας αγκάλιασαν σαν αδέλφια και μας έκαναν να αισθανθούμε οικεία και όμορφα. Άλλωστε ανάμεσα τους βρήκαμε και πατριώτες μας συριανούς που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στο όμορφο Κυκλαδονήσι και διαμένουν μόνιμα σ αυτό.

Το προσκυνηματικό μας ταξίδι δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και μια μικρή περιήγηση, όχι φυσικά σε όλο το νησί, γιατί είναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων σε έκταση, αλλά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το Χαλκί, και να δούμε από κοντά εργαστήριο παρασκευής λικέρ κίτρου, να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε απ αυτό. Ανηφορίσαμε μέχρι το Φιλώτι όπου φάγαμε κάτω απ τα γέρικα πλατάνια ντόπια κρέατα και τυριά, ενώ λίγο πιο πάνω, στη γραφική και ιστορική Απείρανθο, απολαύσαμε τον καφέ με και περιηγηθήκαμε στα στενά του χωριού ακούγοντας την ιστορία του από ένα ντόπιο επιχειρηματία.

Το ταξίδι μας αυτό με την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι επιστρέψαμε στη Σύρο γεμάτοι από χαρά και την όμορφη ανάμνηση όσων ζήσαμε.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά τον π.Γιώργο Παλαμάρη, τον π.Μανώλη Ρεμούνδο και τους ενορίτες της Νάξου, για την όμορφη και ζεστή υποδοχή τους και ευχόμαστε και στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα μιας ανάλογης εμπειρίας μαζί τους.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι συνοδός μας στο ταξίδι αυτό ήταν ο υπεύθυνος ιερέας για την “Μύηση στην Προσευχή” π.Νίκος Ρούσσος με τον οποίο εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσαμε αυτή την πορεία και τον οποίο ευχαριστούμε για όσα μας έχει προσφέρει.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.