Προσκύνημα νέων από την Πίζα της Ιταλίας στην Παναγία Φανερωμένη

Published on: 30 Σεπτεμβρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 435

Tags: ,

Μια ομάδα 16 νέων ηλικίας 19 με 20 ετών από την ενορία Αγίου Νικολάου της Πίζας στην Ιταλία συνοδευόμενα από τρία ζευγάρια ενηλίκων και τον εφημέριο τους επισκέφτηκαν το νησί μας και το Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης. Είναι μια ομάδα νέων που κάνουν μια κατηχητική διαδρομή «μετά το Χρίσμα» όπως αυτή προβλέπεται από την Νεοκατηχουμενική πορεία. Στην Ιταλία το Μυστήριο του Χρίσματος χορηγείται σε ηλικία 13 ετών περίπου και αυτοί οι νέοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την πνευματική τους πορεία για την ωρίμανση της χριστιανικής του πίστης.

Στα πλαίσια αυτής της πορείας τους οι νέοι πραγματοποίησαν ένα προσκύνημα στην Ελλάδα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και θέλησαν να περάσουν για λίγες μέρες και από την Σύρο και να επισκεφτούν και να προσευχηθούν στο Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης.

Έτσι λοιπόν κατά το οκταήμερο της Παναγίας της Φανερωμένης, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου μετά την ακολουθία Μετανοίας τα αδέλφια μας από την Ιταλία συναντήθηκαν με τις τρεις Νεοκατηχουμενικές Κοινότητες της Σύρου στο Προσκύνημα της Φανερωμένης για την τέλεση της Ευχαριστίας.

Ο π. Νίκος τους ξενάγησε στο Προσκύνημα και τους παρουσιάσε τη ζωή της Εκκλησίας της Σύρου και τις σχέσης με την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία. Στη συνέχεια όλοι  μαζί τελέσαμε την Θεία Ευχαριστία. Προΐστατο της Ευχαριστίας ο π. Νίκος και συλλειτούργησαν ο π. Παολίνο  και ο π. Μαριάνο εφημέριος της ενορίας Αγίου Νικολάου στην Πίζα.

Όλοι μαζί  με κατάνυξη συμμετείχαμε με άσματα της Νεοκατηχουμενικής Πορείας στα Ελληνικά και στα Ιταλικά, ακούσαμε το Λόγο του Θεού και στις δυο γλώσσες και μοιραστήκαμε με τις απηχήσεις μας αυτό που ο Λόγος του Θεού είπε στον καθένα.

Μια όμορφη μαρτυρία αυτή που μας έδωσαν οι νέοι προσκυνητές και τόνωσαν με την παρουσία σας τις Νεοκατηχουμενικές κοινότητες της Σύρου. Ως μικρό δείγμα της φιλοξενίας μας οι υπεύθυνες των Κοινοτήτων της Σύρου είχαν προετοιμάσει ένα μικρό δωράκι για κάθε νέο, λίγα τοπικά γλυκίσματα, ένα βιβλίο με την ιστορία του Καθεδρικού μας Ναού Αγίου Γεωργίου και μια εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Το πρωί του Σαββάτου τέλεσαν τους Αίνους στον ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Γαλλησά και το βράδυ την Θεία Ευχαριστία. Τα αδέλφια μας έμειναν στην Σύρο ως το απόγευμα της Κυριακής όπου αναχώρησαν με το πλοίο για Πειραιά.

Comments are closed.