Προφεστιβαλική συναυλία «Εν χορδαίς και οργάνω» με έργα για εκκλησιαστικό όργανο

Published on: 18 Ιουνίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 471

Tags: , ,

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού έζησαν μία μαγευτική μουσική βραδιά στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, όπου πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική του συναυλία «Εν χορδαίς και οργάνω» με έργα για εκκλησιαστικό όργανο και έγχορδα.

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», διοργανώνεται πλέον υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Κανελλόπουλος που για πάνω από τριάντα χρόνια είναι παραγωγός εκπομπής κλασικής μουσικής στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

Ο οργανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «ΑΝΩ» Χρήστος Παρασκευόπουλος και το Κουαρτέτο Εγχόρδων «FourTe» με τους Ηλία Γυφτονικολό, βιολί, Κωνσταντίνα Μπάλλα, βιολί, Ιζαμπέλα Ελένη Χατζηιωάννου, βιόλα και Μυρτώ Ξηρουχάκη, βιολοντσέλο, θα εκτελέσουν έργα των George Friedrich Handel, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart και Luigi Boccherini.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας κ.κ. Στεφάνου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μενδρινού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δούναβης και πλήθος κόσμου.

 

Πηγή κειμένου: syrostoday.gr | Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης

Comments are closed.