Προετοιμασία Μελλονύμφων – Κύκλος Συναντήσεων 11, 13, 18 & 20 Μαΐου 2015

Published on: 7 Μαΐου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 886

Tags:

«Θα μείνουν τελικά για πάντα αυτά τα τρία: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη.

Και από αυτά, το πιο σπουδαίο είναι η αγάπη» (Α’ Κορ 13).

«Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα» (Ιω 15, 12)

Προετοιμάζεστε να τελέσετε το Μυστήριο του Γάμου, που αποτελεί ένωση της γυναίκας και του άνδρα, με σκοπό την κοινωνία αγάπης, ως μαρτυρία και εικόνα της θεϊκής αγάπης για τον άνθρωπο και της αγάπης του Χριστού για την Εκκλησία Του. Τι είναι, λοιπόν, αυτή η αγάπη που ακούμε, μαθαίνουμε, βιώνουμε και αναζητούμε από μικρά παιδιά, σε κάθε στιγμή της ζωής μας; Πώς εκφράζεται και τι απαιτήσεις έχει από εσάς, ως συζύγους, αυτή η αγάπη;

Στο ξεκίνημα μιας νέας συζυγικής ζωής, όλοι, λίγο-πολύ, προβληματιζόμαστε για το παρελθόν, το παρόν και το κοινό μας μέλλον. Πολλές φορές μας απασχολούν έντονα ερωτήματα, που αφορούν την προσωπικότητα και τα πιστεύω μας, και το πώς αυτά θα επηρεάσουν την έγγαμη ζωή μας. Ας δούμε, μερικά, από αυτά που αναρωτιόμαστε:

 • «Θέλουμε να τελέσουμε θρησκευτικό γάμο και όχι πολιτικό. Είναι ζήτημα πίστης ή εθίμων; Είναι ζήτημα του «τι θα πει ο κόσμος;» ή είναι πιο «όμορφα» έτσι;»
 • «Θα εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε στην εκκλησιαστική ζωή (με την προσευχή, την εξομολόγηση, τη θεία Κοινωνία κ.λ.π.), ανεξάρτητα από το δόγμα μας, ή θα «κρατήσουμε τις αποστάσεις για να υπάρχει ηρεμία»!
 • «Δεχόμαστε τη θέση της Εκκλησίας, ότι ο Γάμος σημαίνει οριστική και αποκλειστική συμβίωση; Τι επιφυλάξεις έχουμε γι’ αυτό;»
 • «Ο γάμος είναι μια καλή εξέλιξη στη ζωή μας και της σχέσης μας ή υπάρχουν ερωτηματικά;»
 • «Εξαρτάται από μας τι θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή, ή μήπως, αν θα το αντιμετωπίσουμε μαζί
 • «Έχουμε συζητήσει το πώς βλέπει ο καθένας μας τις σχέσεις με τους συγγενείς, τους φίλους, τον ελεύθερο χρόνο, το χρήμα, την επαγγελματική ζωή, τη θρησκεία;»
 • «Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική μας ζωή; Θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, ότι δεν θα ζητήσουμε κάτι από τον άλλο που να τον φέρνει σε «δύσκολη» θέση;»
 • «Θέλουμε να γίνουμε (εκτός από σύζυγοι) και γονείς; Τι με κάνει να επιθυμώ ένα παιδί ή για ποιους λόγους θέλω να το αναβάλω;»
 • «Κι αν έρθουν τα παιδιά, θα είναι μια αυτοεπιβεβαίωσή μας ή μια δωρεά του Θεού προς εμάς; Σε ποιον «ανήκουν» τα παιδιά: Σε μας, στο Θεό, στον εαυτό τους;!»
 • «Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια οικογένεια γενναιόδωρη, ώστε να στηρίζει και άλλους ανθρώπους, άλλα ζευγάρια;»
 • «Τελικά, σε τι θεμελιώνεται ο γάμος και η συμβίωσή μας; Ποια είναι για μας τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχουμε, για την ευτυχία μας;»

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου, στα πλαίσια του Ποιμαντικού της έργου για το Γάμο και την Οικογένεια, έχει τη δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει, εσάς, τα νέα ζευγάρια, να κατανοήσετε το ρόλο σας και να υιοθετήσετε υπεύθυνη στάση ζωής, όπως αρμόζει στα παιδιά του Θεού, που ξεκινούν ένα νέο δρόμο κοινής συζυγικής και συμβίωσης μέσα στην Εκκλησία. Γι’ αυτό το σκοπό, διοργανώνει τέσσερις (4) συναντήσεις, στα πλαίσια της υποχρεωτικής προετοιμασίας των μελλονύμφων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα Μάιο, του τρέχοντος έτους. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν στις 11, 13, 18 & 20 από 20:30 έως 22:00, στον πρώτο όροφο των γραφείων της, που βρίσκονται στην Ερμούπολη (οδός Γ. Παπανδρέου 15, απέναντι από το νοσοκομείο). Ο χαρακτήρας των συναντήσεων θα είναι ενημερωτικός και επιμορφωτικός (με βάση το διάλογο), ενώ, η σύνθεσή τους θα είναι κλειστή (μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή), οπότε και εμπιστευτική για την προσωπικότητα των συμμετεχόντων. Συντονιστές των συναντήσεων αυτών είναι, οι: α) π. Ιωσήφ Πρίντεζης – ιερέας, β) κα. Μαρία Πονηρού – Οικοκυρά, Δικαστικός Υπάλληλος.

 

Αγαπητοί μας,

αν σχεδιάζετε να παντρευτείτε μέσα στους επόμενους μήνες,

δηλώστε συμμετοχή στον Εφημέριο της Ενορίας σας, για τις συναντήσεις αυτές,

δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα, ο ένας στον άλλο,

να καλλιεργήσετε την προσωπικότητά σας και τη σχέση σας

και να βάλετε τα θεμέλια για μία ουσιαστική και ευτυχισμένη συζυγική ζωή.

Comments are closed.