“Πού μένεις; Έλα να δεις!”

Published on: 21 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 818

Tags: , ,

Με κεντρικό μήνυμα αυτά τα λόγια του Ιησού από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (1,38-39), πραγματοποιήθηκε η Πανσυριανή Προσευχή για τις Κλήσεις στην Ιερατική και Μοναχική Ζωή, στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στη Βάρη, παρουσία του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου.

Την προσευχή προετοίμασε η Πανσυριανή Επιτροπή της Νεολαίας για τις Κλήσεις και ξεκίνησε από την ενοριακή αίθουσα «Ναζαρέτ» για να ολοκληρωθεί μέσα στο Ναό.

Τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν, και που δυστυχώς δεν ήταν η αναμενόμενη παρουσία, καθώς και τους πιστούς από διάφορες ενορίες της Σύρου, υποδέχτηκε ο εφημέριος της ενορίας και συνυπεύθυνος για την νεολαία, π.Πέτρος Κλιμ ο οποίος αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έχει ο κάθε βαφτισμένος χριστιανός μέσα στη ζωή του, ο οποίος καλείται να ακούσει τη φωνή του Κυρίου που τον καλεί, είτε για να εργαστεί στην Εκκλησία του, είτε μέσα στον κόσμο, και με τη ζωή και το παράδειγμά του, να δίνει μαρτυρία της πίστης του σ Εκείνον. Πάνω σ αυτό το θέμα προβλήθηκε μικρό βίντεο προβληματισμού, ενώ στη συνέχεια με τις οδηγίες των μελών της Επιτροπής Νεολαίας, οι νέοι και οι νέες καθώς και οι πιστοί, χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να προβούν σε μια κατασκευή η οποία θα αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, τα μέρη εκείνα δηλαδή που συναντάμε μέσα στη ζωή μας το Θεό.

Με φαντασία αλλά και προβληματισμό, μικροί και μεγάλοι «έριξαν» τις ιδέες τους και κατασκεύασαν αυτό που τους αντιπροσώπευε καλύτερα.

Τις κατασκευές, παρουσίασε στο τέλος η κάθε ομάδα στους υπόλοιπους, επεξηγώντας αυτό που είχαν φτιάξει.

Η όμορφη αυτή βραδιά προσευχής ολοκληρώθηκε μέσα στον ενοριακό ναό με την έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου, συνοδευόμενο από ύμνους και άσματα από τη μικρή αλλά πολύ δυνατή χορωδία των νέων, καθώς και με στιγμές σιωπηλής προσευχής.

Πριν την αποχώρηση ο Επίσκοπος μοίρασε σε όλους μια μικρή εικόνα του Ιησού ως ανάμνηση αυτής της βραδιάς.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.