Πορεία προς την ομορφιά της Ανάστασης

Published on: 4 Απριλίου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 800

Tags:

Αύριο, Κυριακή των Βαΐων και η Θεία Λειτουργία αρχίζει έξω από τον ναό σε μία εύλογη απόσταση από εκείνον, αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γιάννης Μαραγκός απευθύνοντας το μήνυμα της συγκεκριμένης ημέρας, μέσω μίας ακόμη διαδικτυακής παρουσίας, όπου στην Εκκλησία, όπως προσθέτει, “Διαβάζουμε την Ευαγγελική περικοπή που περιγράφει την είσοδο τη θριαμβευτική του Ιησού στην Ιερουσαλήμ όπου ο λαός τον υποδέχθηκε με ζητωκραυγές και αναγνώρισε τη μεσσιανική ιδιότητά του”.

Την Κυριακή των Βαΐων, “αφού ευλογήσουμε τα κλαδιά της ελιάς και του φοίνικα, μετά σε λιτανεία κάνουμε ανάμνηση αυτής της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού”.
“Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου”

“Ο Ιησούς μπαίνοντας στην Ιερουσαλήμ καθισμένος σε ένα γαϊδουράκι, ήξερε ότι αυτός ο ενθουσιασμός ήταν μία τελευταία αναλαμπή του πλήθους που τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε. Ήξερε ότι κατευθυνόταν προς τον θάνατο. Γιατί; Γιατί με την απλότητά του, την αμεσότητά του, την ειλικρίνειά του, τη συμπόνοια που έδειχνε με όποιον πονάει, την αγάπη που έδειχνε σε όποιον τον πλησίαζε, έγινε αγαπητός σε όλους. Και ιδιαίτερα στους τελευταίους, εκείνους δηλαδή που οι δυνατοί εκείνης της εποχής, τους είχαν αποκλείσει, τους είχαν αφήσει χωρίς φωνή, τους είχαν βάλει στο περιθώριο. Ο Ιησούς κάνοντας παρέα μαζί τους, τους έδινε ξανά τη χαμένη αξιοπρέπεια. Γι αυτό κι εκείνοι όταν τον είδαν να μπαίνει στην Ιερουσαλήμ φώναζαν “Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου”. Αυτό όμως αναστάτωσε, φόβισε αυτούς που δεν τον αντιμετώπιζαν θετικά, αλλά τον εχθρεύονταν. Είχαν αποφασίσει ότι θα έπρεπε να πάρουν εναντίον του σοβαρά μέτρα.(…)”.

 

Comments are closed.