Ποιμαντικές Δράσεις – Εβδομάδα 14-20 Νοεμβρίου 2016

Μέσα στα πλαίσια ανάληψης πρωτοβουλιών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου με στόχο την αναδιοργάνωση της τοπικής μας Εκκλησίας, την επιμόρφωση των λαϊκών, την χορήγηση πνευματικών εφοδίων στους πιστούς, οι οποίοι και το ζήτησαν, υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτήν την εβδομάδα που ξεκινήσαμε υπάρχουν δύο αξιόλογες δράσεις.

Η πρώτη αφορά τις συναντήσεις για θεολογική επιμόρφωση με τον π.Γιάννη Μαραγκό, η οποία 2η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο των γραφείων της Καθολικής Επισκοπής, (έναντι Νοσοκομείου) την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. και είναι ανοικτή για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις γύρω από θεολογικά θέματα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την 2η συνάντηση «Λόγος της Ζωής» με το κίνημα των Φοκολάρι η οποία θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα της Ευαγγελίστριας και η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ενήλικες καθώς τα μέλη των Φοκολάρι μας βοηθούν να «ζούμε» το Λόγο του Θεού στην καθημερινότητα.

Και οι δύο δράσεις προέρχονται από τα πρακτικά των συναντήσεων με μέλη όλων των θεσμών που είχε πραγματοποιηθεί πριν αρκετούς μήνες, και οι οποίοι ζήτησαν τρόπους και μέσα για επιμόρφωση των λαϊκών ώστε να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια τα οποία θα τους βοηθήσουν να έχουν μια πιο ενεργό συμμετοχή στην ενοριακή ζωή.

 

Comments are closed.