Παρουσία του Σεβ/τάτου Επισκόπου π. Πέτρου η έναρξη του «Σχολείου Οικογένειας»

Published on: 5 Οκτωβρίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1016

Tags:

Όπως χτύπησε το κουδούνι σε δεκάδες σχολεία της Σύρου, πριν λίγες μέρες, έτσι λες και χτύπησε και στο «Σχολείο Οικογένειας» το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, και οι «μαθητές του», παλιοί και νέοι, νέοι ή μεγαλύτεροι σε ηλικία, ελεύθεροι ή γονείς, έσπευσαν να βρεθούν στην τάξη, για να ακούσουν τον αγαπημένο τους «δάσκαλο» π.Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, σ αυτήν την πρώτη συνάντηση-μάθημα για τη νέα χρονιά.

Και ήταν πράγματι γεμάτη η «τάξη»- αίθουσα του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως από ανθρώπους κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτου δόγματος,  που διψούν για γνώση, για στήριξη, για βοήθεια, για επικοινωνία και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό της αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία έχει δημιουργήσει αυτό το θεσμό, τον οποίο ονόμασε «Σχολείο Οικογένειας» με στόχο τη στήριξη στο θεσμό της οικογένειας,  ο οποίος βάλετε πανταχόθεν, με αποτέλεσμα να κλυδωνίζεται ολόκληρη η κοινωνία.

Την εξαιρετικά σημαντική αυτή κίνηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει στηρίξει από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε το τιμόνι της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος, ο οποίος και ήταν παρών στην έναρξη των συναντήσεων για τη νέα χρονιά, καθώς η οικογένεια αποτελεί κοινή συνισταμένη στην ποιμαντική των δύο Εκκλησιών εδώ στη Σύρο, όχι από θεολογικής πλευράς, αλλά είναι γεγονός  η ανησυχία που διακατέχει και τους δύο προκαθήμενους, της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα.

Έτσι μέσα από την καλή και αγαστή συνεργασία που υπάρχει, ο Επίσκοπός μας έχει προτρέψει από πέρυσι, την συμμετοχή των καθολικών πιστών, κυρίως των γονιών και των νέων, στις συναντήσεις του Σχολείου Οικογένειας προκειμένου οι γονείς και οι νέοι αλλά φυσικά και κάθε άνθρωπος που το επιθυμεί, να βοηθηθεί από τις τόσο όμορφες και σημαντικές διαλέξεις, το διάλογο που ακολουθεί, το μοίρασμα των εμπειριών.

Κατά τη φετινή χρονιά το θέμα που θα αναλυθεί, θα συζητηθεί και θα αποτελέσει λόγο συμμετοχής στο Σχολείο Οικογένειας, είναι το μεγάλο και ανεξάντλητο θέμα της Αγάπης.

Ήδη μια μικρή γεύση, σχετικά με το θέμα, πήραν οι συμμετέχοντες της πρώτης συνάντησης, κατά την οποία συμμετείχαν και πολλά νέα πρόσωπα.

Την επόμενη μέρα όλοι βρέθηκαν στο Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή, όπου ο π.Μελέτιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά στον προαύλιο χώρο προσφέρθηκε καφές προσφορά του κ.Μαρτίνου.

Ο Σεβ/τατος Επίσκοπός, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στους Αγ.Αναργύρους, βρέθηκε κι εκείνος εκεί στην όμορφη παρέα, αποδεικνύοντας αμφότεροι των πλευρών, τι σημαίνει χριστιανική αγάπη στην πράξη.

Σ.Δ

Comments are closed.