Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Εφημερίων Ενορίας Αγίου Σεβαστιανού Άνω Σύρου

Published on: 19 Ιουλίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1370

Tags: , ,

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Αγίου Σεβαστιανού η παράδοση της Ενορίας από τον π.Νίκο Ρούσσο στους π.Ιωσήφ Πρίντεζη (Εφημέριο) και π.Αντρέα Grajewski (Βοηθό Εφημερίου).

Η σεμνή και γεμάτη με πολύ συγκίνηση τελετή άρχισε με τη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο απερχόμενος Εφημέριος π.Νίκος Ρούσσος, ο αναλαμβάνων Εφημέριος π.Ιωσήφ Πρίντεζης, ο αναλαμβάνων βοηθός Εφημερίου π.Αντρέας Grajewski, ο Ηγούμενος της Μονής των π.Καπουκίνων στην Άνω Σύρο π.Στέφανος Αρμακόλας και ο π. Ιωάννης Λούβαρης του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο π.Νίκος τόνισε ότι είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για να τελέσουμε τη Θεία Ευχαριστία, να ακούσουμε το λόγο του Θεού και να λάβουμε το Σώμα Του και το Αίμα Του.

Είμαστε εδώ να Τον ευχαριστήσουμε για την πορεία αυτής της Κοινότητας, την πορεία που διανύσαμε μαζί, τα χρόνια αυτά και να Τον ευχαριστήσουμε για την πορεία που θα μας χαρίσει με τον ερχομό των νέων Εφημερίων.

Ευχαριστούμε τον Κύριο για όσα μας έδωσε, για όλες τις ευεργεσίες του για μας και ας του ζητήσουμε συγγνώμη για όσες στιγμές δεν αναγνωρίσαμε την παρουσία Του στη ζωή μας.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Ναό από Ενορίτες του Αγίου Σεβαστιανού και όχι μόνο, που θέλησαν να ευχαριστήσουν με την παρουσία τους τον π.Νίκο και να καλωσορίσουν τους π.Ιωσήφ και π.Αντρέα.

Η Χορωδία της Ενορίας με τους ψαλμούς της βοήθησε τους παρόντες στην προσευχή προς τον Κύριο και τις ικεσίες προς Εκείνον που έχει στην φροντίδα Του όλους μας, κάθε ώρα και στιγμή της ζωής μας.

Ο π. Νίκος άρχισε το κήρυγμά του τονίζοντας ότι τον άγγιξε αυτό που ανέφερε ο Απόστολος Παύλος στο 2ο Ανάγνωσμα, ότι εκείνος έγινε διάκονος της Εκκλησίας σύμφωνα με την αποστολή που ο Θεός όρισε για εκείνον, ώστε να ολοκληρώσει το λόγο Του, να μεταδίδει δηλαδή το Ευαγγέλιο, να συνεχίσει να είναι παρών ο Αναστημένος Χριστός ανάμεσα στους ανθρώπους. Έτσι όμορφα μας περιγράφει ο Παύλος την προσωπική του εμπειρία.

Υπάρχει ένας λόγος που πρέπει να αναγγελθεί, υπάρχει το Ευαγγέλιο που πρέπει να κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο και εκείνος έχει κληθεί να είναι υπηρέτης αυτού του λόγου, υπηρέτης αυτού του Ευαγγελίου. Ο Κύριος δίνει την αποστολή, να κηρύξουν το Ευαγγέλιο παντού, ο καθένας σύμφωνα με την ικανότητά του, σύμφωνα με τα χαρίσματά του.

Και σκέφτομαι, συνέχισε ο π.Νίκος, ότι και ο Ιησούς όταν ανήγγειλε το Ευαγγέλιο διέσχισε όλη την Παλαιστίνη ώστε το μήνυμα της Αγάπης του Θεού να φθάσει σε κάθε πόλη, στα αυτιά κάθε ανθρώπου, για να φθάσει ίσως και στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. Το ίδιο και ο Παύλος δεν έμεινε μόνο στην Παλαιστίνη να κηρύξει το Ευαγγέλιο, αλλά το μετέδωσε σε όλα τα πέρατα της γης. Έτσι και οι σημερινοί υπηρέτες του Λόγου του Θεού καλούμαστε να αναγγείλουμε το λόγο του Θεού σε όποια Ενορία και αν βρισκόμαστε.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην πορεία του π.Ιωσήφ μέχρι τώρα, τονίζοντας ότι έχει κηρύξει το Ευαγγέλιο σε πολλές κοινότητες και έχει μεγάλη εμπειρία.

Το Ευαγγέλιο πρέπει να κηρυχθεί, γιατί ο Απόστολος Παύλος μας είπε ότι το Ευαγγέλιο είναι ο Χριστός. Ο Χριστός είναι σε μας η Ελπίδα της δόξας, το Ευαγγέλιο είναι η Ελπίδα για τον άνθρωπο γιατί είναι το μήνυμα της Αγάπης του Θεού, ενός Θεού που σκύβει επάνω στον άνθρωπο, για αυτό το Ευαγγέλιο πρέπει να κηρυχθεί. Και υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος, που είναι το γεγονός ότι σε αυτό, είναι κρυμμένη η Σοφία του Θεού ώστε όλοι οι άνθρωποι να παρουσιασθούν τέλειοι κατά το πρότυπο του Χριστού. Το Ευαγγέλιο μας αλλάζει, μας μεταμορφώνει, μας κάνει τέλειους. Και τέλειους μας κάνει όταν εμείς του επιτρέπουμε να μας κάνει σύμμορφους με το Χριστό, αυτή είναι η αποστολή μας, να υπηρετήσουμε το Ευαγγέλιο.

Την απάντηση για το τι σημαίνει, υπηρετώ το Ευαγγέλιο, την έδωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός στο σημερινό Ευαγγέλιο, με τις 2 αδελφές τη Μάρθα και τη Μαρία. Και οι δύο υπηρέτησαν το Χριστό. Η Μάρθα έτρεχε να προσφέρει φροντίδα, να του φέρει νερό, να του παρέχει μία φιλοξενία. Για τη Μαρία ο τρόπος να υπηρετήσει το Χριστό ήταν να καθίσει κοντά Του, να του πει ότι βρίσκεται εκεί για Εκείνον, να τον ακούσει. Μπορούμε να πούμε ότι ο ένας τρόπος είναι σωστός και ο άλλος λάθος;

Νομίζω ότι με αυτή τη σελίδα του Ευαγγελίου ο Χριστός θέλει να μας πει το πως πρέπει εν τέλει να είμαστε Χριστιανοί. Πρέπει να είμαστε και Μάρθα και Μαρία. Δεν μπορούμε όμως να είμαστε Μάρθα αν πρώτα δεν είμαστε Μαρία. Δηλαδή εμείς ως Χριστιανοί σήμερα, ως Εκκλησία, καλούμαστε να είμαστε η παρουσία Του Αναστημένου μέσα στον κόσμο.

Υπάρχει μία όμορφη προσευχή, που λέει ότι ο Χριστός πια δεν έχει χέρια, έχει τα δικά μας χέρια, δεν έχει πια πόδια, έχει τα δικά μας πόδια ,δεν έχει πια στόμα, έχει το δικό μας στόμα, δεν έχει πια μάτια, έχει τα δικά μας μάτια για να φθάσει παντού σε όλους τους ανθρώπους. Άρα για κάποιον Χριστιανό, υπηρετώ μπορεί να σημαίνει να τρέχω να προσφέρω στους άλλους, αλλά αυτό είναι φτωχό και λίγο αν αυτή η δράση μας δεν φωτίζεται από το Πνεύμα του Ευαγγελίου. Πριν είμαστε Μάρθα πρέπει να είμαστε Μαρία.

Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε το Ευαγγέλιο πρέπει πρώτα να το ακούσουμε, να το αφήσουμε να μπει στην καρδιά μας, να γίνει δικό μας το Ευαγγέλιο, ώστε η υπηρεσία μας να μην χαρακτηρίζεται από την κούραση, να μη λέω σήμερα θα υπηρετήσω αλλά αύριο δεν βαριέσαι, όλο εγώ θα τρέχω; …αλλά να εμπνέεται από το Λόγο του Θεού ώστε να είναι διαρκής χαρά, να μεταδίδει ελπίδα, για αυτό λοιπόν στη ζωή μας ως Χριστιανοί η πρώτη μας αποστολή είναι να είμαστε κοντά με τον Κύριο, να αφιερώνουμε χρόνο στον Κύριο, να δούμε τι έχει να πει για τη ζωή μας, τι έχει να πει ο Λόγος Του, τι μας λέει για το πώς ενεργεί ο Θεός στη δική μας ζωή.

Έτσι να φωτίζει τη δική μας ζωή, πρώτα με χαρά ,με ελπίδα για να είμαστε στη ασυνέχεια και χαρούμενοι μάρτυρες του Ευαγγελίου.

Και ολοκλήρωσε ο π.Νίκος προτρέποντας όλους:

Ας προσευχηθούμε σήμερα για αυτή την κοινότητα, για αυτή την Ενορία, για τους νέους Ιερείς που θα είναι κοντά σας ώστε να συνεχίσουν, όπως μέχρι τώρα, να σας μεταδίδουν το Λόγο του Θεού με Αγάπη και να είναι κοντά σας, να σας υπηρετούν.

DIORISTIRIO_P_IOSIFΑμέσως μετά ο π.Νίκος διάβασε το έγγραφο του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης π.Πέτρου Στεφάνου με το οποίο διόρισε τον π.Ιωσήφ Πρίντεζη Εφημέριο στις Ενορίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν οι ευχαριστήριοι λόγοι από τους εκπροσώπους της Ενορίας.

Πρώτα πήρε το λόγο η Γραμματέας του Ενοριακού Συμβουλίου κ.Παυλίνα Ξανθάκη η οποία τόνισε:

Σεβαστέ και αγαπητέ μας π. Νίκο,

μετά από 15 χρόνια γόνιμης παρουσίας ως εφημέριος στην ενορία του Αγίου Σεβαστιανού, αισθανόμαστε όλοι, ότι κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για την ενορία μας, που στιγματίστηκε θετικά από την παρουσία σας και την αέναη προσπάθειά σας να διευρύνετε την πνευματικότητα του εκκλησιάσματος και κατ’επέκταση όλων των ενοριτών.

Ένα ευχαριστώ ηχεί τόσο μικρό και τόσο λίγο μπροστά στην τεράστια προσφορά σας. Ειδικότερα μέσα σε αυτή τη δύσκολη και αβέβαιη κοινωνική συγκυρία που ζούμε, δώσατε συντεταγμένα πολλές μάχες, σε όλους τους τομείς για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας και άσβεστη τη φλόγα της πίστης μας.

Αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη για το διδακτικό και σώφρονα λόγο σας, αλλά και το ζωντανό παράδειγμα που βιώνουμε στη ζωή μας με τη συνεχή ιερατική και πατρική παρουσία σας.

Εκ μέρους του ενοριακού συμβουλίου, αλλά και όλων των ενοριτών, σας ευχαριστούμε θερμά από βάθους καρδίας για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας. Ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας στο ποιμαντικό και όχι μόνο έργο της ενορίας μας.

Ευχαριστούμε γιατί η ενασχόλησή σας με την νεολαία που μόνο θετικά αποτελέσματα έφερε.

Ευχαριστούμε γιατί καταβάλλατε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν οι ναοί, τα παρεκκλήσια και τα λοιπά ενοριακά κτήρια σε ευπρεπή κατάσταση.

Ευχαριστούμε για την ευγένεια, την καλοσύνη, την υπομονή, την αφοσίωση και τη φροντίδα που δείξατε σε κάθε ενορίτη ξεχωριστά.

Επειδή όμως κάθε τέλος σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, σας ευχόμαστε να συνεχίσετε το καλό σας έργο στη νέα ενορία που σας ανατέθηκε.

Η προσευχή μας θα σας συνοδεύει πάντοτε.

Ως ένδειξη της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης μας, η ενοριακή κοινότητα του Αγίου Σεβαστιανού σας απονέμει αυτή την τιμητική πλακέτα ως ανάμνηση του περάσματός σας από την Ενορία μας.

Ακολούθησε, μαζί με θερμά χειροκροτήμτα όλων των παρόντων, η παράδοση της πλακέτας στον π.Νίκο.

Η κ.Παυλίνα Ξανθάκη συνέχισε:

Ταυτόχρονα καλωσορίζουμε τον νέο μας Εφημέριο τον π. Ιωσήφ και τον βοηθό του τον π.Ανδρέα ,προσφέροντας στον καθένα ένα μικρό αναμνηστικό δώρο και τους ευχόμαστε να γίνουν άξιοι συνεχιστές του προκατόχου του και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν.

Ακολούθησε και εδώ μέσα σε θερμά χειροκροτήματα η παράδοση των αναμνηστικών.

Συνέχισε η κ.Παυλίνα ευχαριστώντας και τον π.Στέφανο Αρμακόλα για την προσφορά του στην Ενορία και κατόπιν πήρε το λόγο ο κ.Νίκος Ρούσσος μαέστρος της χορωδίας, ως εκπρόσωπος αυτής και είπε:

Σεβαστέ πατέρα Νίκο,

Εκ μέρους των μελών της χορωδίας του Αγίου Σεβαστιανού, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, για την υπηρεσία που προσφέρατε στην ενοριακή μας κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Ως μέλη της ενοριακής μας χορωδίας, σας ευχαριστούμε επίσης για την εμπιστοσύνη σας, για την άριστη συνεργασία, για την βοήθεια που απλόχερα μας προσφέρατε σε ό,τι σας ζητήσαμε και κυρίως για την απέραντη αγάπη που μας περιβάλλατε. Η ενοριακή μας χορωδία, αν και ολιγομελής, πιστεύουμε ότι ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των λατρευτικών μας τελετών, όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχόμαστε να προσφέρετε με επιτυχία και από τη νέα σας θέση και να έχετε μια επιτυχημένη, καρποφόρα και δημιουργική υπηρεσία στη νέα σας ενορία.

Το Άγιο Πνεύμα να σας φωτίζει πάντοτε και η τοπική μας εκκλησία, να βγει κερδισμένη και δυνατότερη από αυτή την αλλαγή.

Σεβαστέ πατέρα Ιωσήφ, Σεβαστέ πατέρα Ανδρέα,

Σας καλωσορίζουμε στην ενοριακή μας κοινότητα και σας διαβεβαιώνουμε ότι η ενοριακή μας χορωδία, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της κατά τις λατρευτικές τελετές με τον ίδιο ζήλο και πάντα με το ίδιο πνεύμα αγάπης, προσφοράς και διαθεσιμότητας προς την ενορία μας.

Θα προσπαθήσουμε επίσης να συνεχίσουμε και την ανανέωση που ξεκίνησε πέρυσι, με νέα μέλη και να εμψυχώσουμε με νέα και δυσκολότερα άσματα τις λειτουργίες μας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχετε μια εποικοδομητική υπηρεσία και η συνεργασία σας με τη χορωδία μας και τους υπόλοιπους θεσμούς της ενορίας μας, θα είναι άψογη.

Ακολούθησαν οι κατηχητές με την εκπρόσωπό τους κ.Ιωάννα Σιγάλα, η οποία ανέφερε:

Θα μου επιτρέψετε να καλωσορίσω πρώτα τον π.Ιωσήφ και τον π.Αντρέα.

Τον π.Ιωσήφ έχουμε τη χαρά οι κατηχητές και οι εμψυχωτές να τον γνωρίζουμε και ως Εφημέριο του Αγίου Γεωργίου πριν μερικά χρόνια, γνωρίζουμε το έργο που έχει κάνει και αυτό που θέλουμε να του πούμε είναι ότι χαιρόμαστε που θα είναι μαζί μας και οι κατηχητές και οι εμψυχωτές θα προσπαθήσουμε μαζί με τους γονείς να τον βοηθήσουμε στο έργο του.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι χαιρόμαστε που αποχωρεί ο π.Νίκος γιατί και εμάς τους κατηχητές και τους εμψυχωτές μας είχε βοηθήσει πολύ και με την νεολαία και τα παιδιά οπότε δεν θα μπορούσαμε να τον αποχαιρετίσουμε χωρίς ένα αναμνηστικό που ήταν ιδέα των παιδιών και των γονέων τους και εμείς απλά τους βοηθήσαμε!!!

Δύο παιδιά του κατηχητικού έδωσαν στον π.Νίκο το αναμνηστικό.

Η συγκίνηση τόσο στον π.Νίκο, στον π.Ιωσήφ, στον π.Αντρέα αλλά και σε όλους τους παρισταμένους ήταν έκδηλη.

Τα δάκρυα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης για τον π.Νίκο έρρεαν στα περισσότερα πρόσωπα. Μέσα σε αυτό το «φορτισμένο συγκινησιακά» κλίμα πήρε το λόγο ο π.Νίκος και «προσπάθησε» να μιλήσει και να ευχαριστήσει όλους λέγοντας-ψιθυρίζοντας:

Η στιγμή δεν είναι εύκολη και ούτε οι σκέψεις μου είναι τώρα ταξινομημένες. Ήταν 7 Ιουλίου του 2001 όταν χειροτονήθηκα Διάκονος και αμέσως ήλθα εδώ και έμεινα στο Πρεσβυτέριο του Αγίου Σεβαστιανού έως τις 8 Ιουλίου του 2016, επομένως λοιπόν ακριβώς 15 χρόνια κατοικούσα εδώ στην Ενορία του Αγίου Σεβαστιανού. Είμαι 40 ετών άρα το ένα τρίτο της ζωής μου το πέρασα εδώ!!!! Όταν ήλθα εδώ ήμουν Διάκονος και μετά νέος Ιερέας, χωρίς εμπειρία, άπειρος και ανέλαβα αυτή την Ενορία μαζί παράλληλα με άλλες υποχρεώσεις και αυτό δεν μου επέτρεψε να ξεκινήσω σωστά σε αυτή την κοινότητα. Αλλά 15 χρόνια μετά φεύγω ένας διαφορετικός Χριστιανός και ένας διαφορετικός Ιερέας. Με αισθάνομαι πιο ώριμο και όχι γιατί έκανα κάτι εγώ αλλά γιατί κάναμε κάτι μαζί!! Επειδή μαζί βαδίσαμε στην πορεία της Πίστης και αυτό μας άλλαξε όλους.

Το Ευαγγέλιο είναι αυτό που μας αλλάζει. Εγώ νοιώθω αλλαγμένος και αυτό που είμαι σήμερα είναι χάρη σε σας, χάρις στις δικές σας προκλήσεις ,χάρις στις δικές σας ανάγκες, χάρις σε αυτά που μοιραστήκαμε όλα αυτά τα 15 χρόνια μαζί.

Η πρώτη μου λέξη από αυτές που σας έγραψα στο Ενοριακό Δελτίο είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά που έζησα!!

Και η πρώτη Αγάπη δεν ξεχνιέται…  Θα φύγω αλλά θα σας έχω πάντα στην καρδιά μου …

Στον π.Ιωσήφ θέλω να πω ότι έρχεται σε 2 Ενορίες που έχουν αρκετή εργασία, αρκετό κόπο αλλά εγώ σε αυτή την Ενορία, σε αυτές τις Κοινότητες (μιλώ και για τον Άγιο Γεώργιο) πήρα πάρα-πάρα πολύ Αγάπη, ξεχείλισα από Αγάπη.

Π.Ιωσήφ νομίζω ότι μέσα στο τρέξιμο των υποχρεώσεων η Αγάπη που θα παίρνεις από αυτό τον κόσμο νομίζω θα είναι η ξεκούρασή σου γιατί είναι άνθρωποι γενναιόδωροι, απλοί, πρόθυμοι και είμαι βέβαιος ότι θα σε αγκαλιάσουν, θα σε αγαπήσουν και αξίζει να τον αγαπήσετε. Δεν χρειάζεται να σας πω να τον αγαπήσετε, γιατί θα έλθει από μόνο του αφού από όπου και αν πέρασε αγαπήθηκε πάρα πολύ ο π.Ιωσήφ.

Είναι ένας από τους καλούς Ιερείς της Επισκοπής μας, έχει καλό λόγο, έχει Ποιμαντικό ζήλο και δράση και τα κενά που άφησα με τα δικά του χαρίσματα θα ανανεώσουν και θα αναγεννήσουν αυτή τη Χριστιανική Κοινότητα. Είμαι βέβαιος για αυτό. Να είστε κοντά του όλοι και ακόμα περισσότεροι με όλα τα χαρίσματά σας. Να τον αγκαλιάσετε, να τον βοηθήσετε για το καλό το δικό σας και όλης της Ενοριακής Κοινότητας.

Δεύτερη λέξη στο Ενοριακό Δελτίο είναι: ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ζητώ συγγνώμη, σε κάποιους που πιθανώς στενοχώρησα, σε κάποιους που πιθανώς δεν έδωσα προσοχή …ζητώ συγγνώμη. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο, κοντά θα είμαστε, θα τα λέμε και… ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ στους πιο στενούς συνεργάτες, σε αυτούς που με απλότητα κάθε μέρα βοηθούσαν σε πολλά πράγματα. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί μπορεί κάποιον να ξεχάσω και να τον στενοχωρήσω ,αλλά εσείς ξέρετε ποιοι είστε!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Τα χειροκροτήματα έκλεισαν «το αντίο» του π.Νίκου…

Ακολούθησε ο π.Ιωσήφ:

Σήμερα είναι ευκαιρία να ειπωθούν κάποια πράγματα τα οποία συνέβησαν αλλά δεν τα συνειδητοποιούμε και όλα όσα ειπώθηκαν σήμερα και την προηγούμενη Κυριακή στον Άγιο Γεώργιο για τον π.Νίκο εκφράζουν τα συναισθήματά σας αλλά θεωρώ ότι είναι λίγα, όχι επειδή έχετε κακή πρόθεση απλά το έργο που έχει προσφέρει ο π.Νίκος δεν μπορεί να μετρηθεί.

Πρώτον επειδή το πνευματικό έργο δεν μπορεί να μετρηθεί.

Όταν βάψεις μία Εκκλησία, αυτό φαίνεται και τότε λένε, αυτός ο Παπάς έβαψε την Εκκλησία άρα είναι δραστήριος, ενώ όταν έχει συμβουλέψει ,όταν έχει ακούσει, όταν έχει παρηγορήσει ,όταν έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους δεν θα έλθουν ποτέ να το πούνε, αλλά εκείνοι το ξέρουν.

Αυτό το πνευματικό έργο είναι το πιο σημαντικό που αφήνει πίσω του ο π.Νίκος, για αυτό δεν θα τον ξεχάσετε ποτέ και αυτό είναι το δύσκολο που καλούμαστε να συνεχίσουμε ο π.Αντρέας και εγώ, αυτό το πνευματικό έργο προς εσάς και μαζί με εσάς που έκανε ο π.Νίκος.
Εγώ μπορεί να έχω πάει σε πολλές Ενορίες και να έχω μία «ιστορία» μέχρι τώρα αλλά και ο π.Νίκος έχει μία «σπουδαία ιστορία» έστω και στην πρώτη του Αγάπη τον Άγιο Σεβαστιανό!!!

Τελειώνοντας ο π.Ιωσήφ αστειευόμενος απευθύνθηκε στον π.Νίκο και τον ρώτησε αν θέλει να παραμείνει… προσπαθώντας να αλλάξει την ήδη συγκινησιακή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί σε ατμόσφαιρα χαράς.

Ακολούθως ο π.Αντρέας προσπάθησε να πει μερικά λόγια:

Ο π.Ιωσήφ είπε καλά, εγώ γνωρίζω πολλές γλώσσες αλλά δεν γνωρίζω ακόμα καλά τα Ελληνικά για αυτό… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Ο π.Αντρέας έδειξε για ακόμα μία φορά την απλότητα και την καλοσύνη του χαρακτήρα του.

Αμέσως μετά οι 3 Ιερείς ευλόγησαν τους πιστούς και στην είσοδο του Αγίου Σεβαστιανού δέχθηκαν τις ευχαριστίες ο π.Νίκος και το καλωσόρισμα οι π.Ιωσήφ-π.Αντρέας των Ενοριτών του Αγίου Σεβαστιανού.

Η Ενορία είχε ετοιμάσει και ένα γλυκό-αναψυκτικό για όλους.

Τα δάκρυα συγκίνησης όλων, απέδειξαν έμπρακτα το τεράστιο έργο που κάνατε π.Νίκο.

Η συγκίνηση αυτή δίνει και σε εσάς π.Ιωσήφ και π.Αντρέα τα εχέγγυα να γνωρίζετε ότι θα έχετε δίπλα σας ανθρώπους που θα είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στηρίξουν το δύσκολο έργο σας!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ π.Νίκο… ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ π.Ιωσήφ και π.Αντρέα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Comments are closed.