Πάπας στο Μεξικό: Μετατρέψτε τη χώρα σας σε γη των ευκαιριών

Published on: 15 Φεβρουαρίου 2016

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 486

Tags: ,

Ο Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε έκκληση να γίνει το Μεξικό μία χώρα «χωρίς μετανάστευση», ούτε «εμπόρους του θανάτου», κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή στο Εκατεπέκ, πόλη που μαστίζεται από πρωτοφανές κύμα βίας, κοντά στην πρωτεύουσα.

Απευθυνόμενος σε πλήθος 300.000 ανθρώπων, ο προκαθήμενος της Kαθολικής Εκκλησίας προέτρεψε τους Μεξικανούς να μετατρέψουν τη χώρα τους σε «γη των ευκαιριών, όπου δεν θα είναι αναγκαίο να μεταναστεύσει κανείς για να ονειρεύεται, ούτε θα χρειάζεται να τον εκμεταλλεύονται για να εργάζεται […] μια γη που δεν θα κλαίει τους άνδρες και τις γυναίκες, τους νέους και τα παιδιά που πεθαίνουν, κατεστραμμένοι, στα χέρια των διακινητών του θανάτου».

Το Εκατεπέκ είναι η πρώτη από τις φτωχές, πυκνοκατοικημένες τοποθεσίες που θα επισκεφθεί ο πάπας κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής του στο Μεξικό.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τούστλα Γκουτιέρες και το Σαν Κριστόμπαλ δε Λας Κάσας, δύο πόλεις της πάμφτωχης Πολιτείας Τσιάπας, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Μορέλια, όπου οι πολιτοφυλακές αυτοάμυνας ανθίστανται στους βαρόνους των ναρκωτικών και τέλος θα πάει στη Σιουδάδ Χουάρες, μία επικίνδυνη πόλη, όπου οι μετανάστες πέφτουν θύματα βίας όταν επιχειρούν να φτάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Πηγή κειμένου: www.tovima.gr

Comments are closed.