Πάπας Φραγκίσκος: Απομακρύνετε τα κινητά τηλέφωνα από τα οικογενειακά τραπέζια και μιλήστε μεταξύ σας

Published on: 30 Δεκεμβρίου 2019

Filled Under: Πάπας

Views: 152

Tags: ,

Το μήνυμα του Πάπα για την σημασία της επικοινωνίας στην οικογένεια

Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή κάλεσε τους πιστούς να απομακρύνουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τα οικογενειακά γεύματα, να δώσουν έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ τους και να μην ξεχνάνε να μιλάνε κατά τη διάρκεια των γευμάτων με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας, ζήτησε από τους πιστούς να μιλάνε ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των γευμάτων αντί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, αναφέροντας ως παράδειγμα σωστής οικογένειας, τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

«Προσεύχονταν, εργάζονταν και επικοινωνούσαν μεταξύ τους», είπε ο Πάπας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Αναρωτιέμαι αν εσείς, στην οικογένειά σας, γνωρίζετε πώς να επικοινωνείτε ή είστε σαν αυτά τα παιδιά, που κατά τη διάρκεια του φαγητού, μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο… υπάρχει ησυχία αλλά κανείς δεν επικοινωνεί», είπε ο Πάπας.

Πρέπει να επαναφέρουμε την επικοινωνία στις οικογένειές μας, πρόσθεσε ο Πάπα κατά την ομιλία του ενώπιον των πιστών στο Βατικανό. «Πατέρες, γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, αδελφοί και αδελφές, αυτό είναι ένα καθήκον που πρέπει να αναλάβετε σήμερα, την ημέρα της Αγίας Οικογένειας».

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: lifo.gr

Comments are closed.